10 strategii folosite de nutritionist pentru a nu se ingrasa

10 strategii folosite de nutritionist pentru a nu se ingrasa
10 strategii folosite de nutritionist pentru a nu se ingrasa

Si nutritionistii au pofte, la fel ca orice om indiferent de greutate. Insa grija in alimentatie tine departe de ei kilogramele in plus. Mai mult, au si unele strategii care-i ajuta sa nu se ingrasa.

 

  1. Redobandeste controlul asupra organismului tau

 

Sa spunem ca esti la masa si ai farfura plina de bunatati. Opreste-te din mancare inainte sa termini tot din farfurie. Chiar daca ai putea sa mananci mai mult, chiar tot si eventual inca o portie, ia tu decizia de a inceta sa mananci cand consideri ca ai avut suficient. Faptul ca refuzi poftele culinare ale mintii iti va oferi un sentiment de control asupra propriului corp.

 

  1. Pun jos tacamul intre inghitituri

 

Multi dintre oamenii supraponderali sau obezi mananca pe nerasuflate. Insa tocmai acest fel de a manca predispune la ingrasare pentru ca, intr-o perioada scurta de timp, este ingerata mai multa mancare decat ar trebui, iar creierul uman are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a procesa si a transmise senzatia de plin restului corpului. Nutritionistii stiu ca mancatul repede favorizeaza ingrasarea, asa ca ei opteaza pentru imbucaturi mici, mestecate pe indelete. Mai mult, dupa fiecare imbucatura, lasa jos tacamul. Astfel castigi secunde importante in timpul mesei care te ajuta sa savurezi mancare, dar si sa tii departe kilogramele in plus.

 

  1. Evalueaza-ti foamea

 

De la o scagra de la 1 la 10 (maximum), cat de foame iti este? Stabileste 1 pentru cand esti plina, 7 pentru cand ti-e foame si 10 cand esti lihnita. Cand ai impresia ca ti se face foame, evalueaza-ti starea si da-i o nota. Orice sub nota 7 mai poate astepta 30 de minute sau chiar mai mult pana la urmatoarea masa.

 

  1. Nu-ti uita obiectivul

 

Ai slabit sau vrei sa slabesti pentru ce? Pentru sanatate, pentru a arata mai bine, pentru nunta de peste patru luni?! Oricare ar fi motivul (desi sanatatea este intotdeauna cel mai sustenabil motiv), aduti aminte de ce vrei sa slabesti atunci cand simti ca te ia o pofta si-ti vine sa dai iama in gogosi cu ciocolata.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Tags: ,
1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook