Cum îți poate distruge sănătatea cea mai îndrăgită poziție de sex

Cum îți poate distruge sănătatea cea mai îndrăgită poziție de sex
Cum îți poate distruge sănătatea cea mai îndrăgită poziție de sex

Poziția misionarului, una dintre cele mai comode și mai folosite pozții sexuale poate duce la apariția sindromului de tunel carpian.

Sindromul de tunel carpian apare atunci când țesuturile care înconjoară tendoanele din încheietura mâinii se inflamează și fac presiune asupra nervului median. Aceste țesuturi poartă numele de sinovială, ce are rolul de a lubrifia tendoanele, ușurând astfel mișcarea degetelor . Inflamarea sinovialei îngustează spațiul și asa mic al canalului carpian, în timp apărând afectarea nervului median . Acest lucru poate duce la dureri de mână, amorțeală și furnicături.

”Sindromul de tunel carpian poate apărea în timpul actului sexual deoarece se pune presiunea asupra încheieturilor mâinilor pentru a susține greutatea corpului”, explică dr. John Zenian.

Cei care au această afecțiune simt amorțeli și tremurături la nivelul mâinii, cel mai des noaptea, incapacitate de coordonare la mânuirea unor obiecte, durere din ce în ce mai mare la nivelul închieieturii mâinii, cu tendința de a iradia spre umăr.

Alte dezavantaje ale acestei poziții sunt:

  1. Nu există o foarte bună stimulare vaginală. Organul sexual al partenerului pur și simplu nu ajunge suficient de departe pentru a stârni plăcere.
  2. Clitorisul nu e nici el stimulat și nici punctul G al femeilor, oricât de tare s-ar strădui bărbatul. Doar cei cu diametrul penisului mai mare sunt ceva mai norocoși.

 

109 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook