Sari la conținut

20 de trucuri de slăbit care chiar funcţionează

Chiar dacă cei mai mulți specialiști sunt de acord că atunci când vine vorba despre slăbit cea mai eficientă este o metodă personalizată, există câteva reguli universale care nu pot da greș.

  1. Bea apă

Avem tendinţa uneori să confundăm setea cu foamea, de aceea sfârşim prin a consuma prea multe calorii, când tot ce avem nevoie de fapt e un pahar cu apă.

  1. Ai grijă la gustările pe care le iei seara

Ronţăitul în faţa televizorului este unul dintre cei mai mari duşmani ai siluetei. Dacă nu poţi să te ţii departe de frigider după ce ai luat cina, alege gustări cu puţine calorii precum fructele sau lactatele slabe.

  1. Savurează mâncărurile favorite

Ca să-ţi menţii silueta nu e nevoie să renunţi definitv la alimentele preferate. În schimb, trebuie să ai grijă la cantităţi, moderaţia este cheia.

  1. Mănâncă puţin şi des

Potrivit studiilor, persoanele care mănâncă 4-5 mese şi gustări pe zi îşi controlează mai uşor foamea şi greutatea.

  1. Consumă proteine la fiecare masă

Proteinele sunt săţioase şi te a jută să-ţi dezvolţi masa musculară. Aşa că asigură-te că incluzi în dieta ta zilnică proteine sănătoase precum fructele de mare, carnea slabă, ouăle, iaurtul, brânza, soia, nucile sau fasolea.

  1. Condimentează mâncarea

Ardeiul, scorţişoara sau piperul cresc temperatura corpului şi astfel este stimulat procesul de ardere al caloriilor. În plus, piperul întăreşte vasele de sânge şi scade nivelul colesterolului. Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Diabet Care, consumul unei linguri de scorţişoară pe zi, scade considerabil nivelul colesterolului. Un alt studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

  1. Aprovizionează-te cu alimente sănătoase

Scapă de următoarele produse nesănătoase: băuturile răcoritoare, margarina, mezelurile, afumăturile, carnea de porc, cârnaţii, brânza topită, dulciurile. Înlocuieşte-le cu fructe, legume, verdeţuri, lactate, peşte, pui, condimente din plante, cereale integrale, fructe uscate.

  1. Mănâncă doar două treimi din porţie

Când iei masa în oraş, poţi să eviţi tentaţia de a lăsa farfuria goală dacă dai la o parte o treime din porţia servită. Această tehnică simplă poate însemna că renunţi la 500 de calorii pe zi.

  1. Înlocuieşte pastele cu vegetale

Dacă mănânci mai puţine paste şi pâine şi mai multe legume înseamnă să renunţi la 100-200 de calorii.

  1. Nu sări niciodată peste micul dejun

Un mic dejun potrivit te va ajuta să-ţi începi ziua în formă maximă şi-ţi va da energie şi vitalitate pentru întreaga zi. Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţa mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei.

  1. Include fibrele în dieta ta

Fibrele ajută digestia, previn constipaţia şi scad colesterolul. Cele mai bune surse de fibre sunt: cerealele integrale, fasolea, legumele şi fructele.

  12. Stabileşte obiective pentru fiecare săptămână

Nu încerca să îţi revizuieşti dieta deodată. Dacă faci prea multe schimbări odată, există şanse mari să renunţi pentru că nu poţi respecta ce ţi-ai propus. Este mai bine să schimbi un singur aspect pe săptămână, cum ar fi să mănânci cel puţin o bucată dintr-un fruct pe zi.

  1. Cântăreşte-te o dată pe săptămână

Persoanele care se cântăresc regulat reuşesc mai uşor să slăbească. Însă nu trebuie să te cântăreşti în fiecare zi, o dată pe săptămână este suficient. Cântăreşte-te de fiecare dată în aceeaşi zi a săptămânii, la aceeaşi oră, pe acelaşi cântar şi cu aceleaşi haine.

  1. Odihneşte-te

Atunci când nu dormi destul organismul produce grelină (hormonul foamei) şi ai tendinţa să mânânci mâncăruri grase.

  15.  Ai grijă la mărimea porţiilor de mâncare

Dimensiunea porţiilor poate fi aproximatiă greşit cu uşurinţă. Foloseşte cu încredere lingurile şi vasele de măsurat, în special pentru dressingurile de salată, lactate şi maioneză.

  16.  Mănâncă mai multe fructe şi legume

Dacă mănânci mai multe fructe şi legume, nu te vei mai simţi atât de înfometat deoarece aceste alimente bogate în fibre şi apă menţin senzaţia de saţietate mai mult timp.

  17.  Evită alcoolul

Alcoolul este o sursă de calorii. O bere de 0,330 litri conţine 150 de calorii, în timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-cremă, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: dacă vrei să slăbeşti, bea doar apă.

  18. Gândeşte pozitiv

Lipsa stimei de sine este o cauză serioasă a exceselor alimentare, consideră experţii.  Obişnuieşte-te să te concentrezi pe aspectele tale cele mai bune în detrimentul celor mai slabe. Cumpără haine care ţi se potrivesc şi pe care să le porţi cu plăcere

  19. Ia o pauză

Nu spune nimeni că trebuie să îţi atingi obiectivul fără să faci şi greşeli. Repetă-ţi că poţi reuşi să dai jos din kilograme pas cu pas şi că poţi începe din nou de fiecare dată când greşeşti. Dacă mănânci prea mult într-o noapte, de exemplu, revino la dietă dimineaţa următoare concentrându-te pe metodele care au funcţionat în trecut.

  20. Relaxează-te

Unii oameni cedează când sunt stresaţi, aspect sugerat şi de un studiu al Universităţii Yale. Potrivit acestuia, femeile care secretă cel mai mult cortizol (hormon eliberat în momente de stres) consumă cea mai mare cantitate de mâncare grasă după respectiva perioadă. Dacă te afli frecvent în situaţii stresante, încearcă mai bine să înveţi yoga, să meditezi sau să faci exerciţii de meditaţie.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: