4 motive pentru care te îngraşi deşi eşti la dietă

4 motive pentru care te îngraşi deşi eşti la dietă
4 motive pentru care te îngraşi deşi eşti la dietă

Aproape o treime dintre femei, se confruntă cu această problemă, regimul alimentar care trebuia să le ajute să scape de kilogramelele în plus are un efect opus celui scontat.

Iată 4 motive pentru care se poate întâmpla acest lucru:

1. Dieta poate crea dezechilibre în organism

Potrivit unui studiu american, una din trei femei, începe o dietă între 15 şi 20 de ani şi majoritatea ţin cure de slăbire de 3-5 ori pe an. Dietele prea stricte dau peste cap metabolismul, aşa că atunci când nu are suficientă grăsime organismul transformă surplusul de carbohidraţi în celule de grăsime.

,,În perioadele de foame organismul se “sperie” şi cheltuieşte foarte puţin, punând cât mai mult la rezerve, pentru a se putea acoperi în perioadele ulterioare de deprivare alimentară. De aceea se recomandă să se mănânce puţin şi des,” explică nutiţionistul Corina Zugravu.

2. Abuzezi de alimentele considerate sănătoase

Mergi pe ideea că tot ce este sănătos nu are cum să îţi dăuneze, astfel că nu acorzi prea mare atenţie cantităţii pe care o mănânci. Medicii spun că densitatea calorică nu are nicio legătură cu calitatea unui aliment. De exemplu, nucile sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente şi sunt recomandate în curele de slăbire, însă conţin foarte multe calorii, mai exact peste 600 de kilocalorii la suta de grame, așa că moderația este cuvântul de bază în orice dietă alimentară.

3. Sari peste micul dejun 

Prima masă a zilei este esenţială, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Specialiştii spun că persoanele care mănâncă de dimineaţă mănâncă mai puţin pe parcursul zilei. De asemenea, micul dejun menţine senzaţia de saţietate mai mult timp. Acest lucru a fost demonstrat şi de oamenii de ştiinţă de la Colegiul din Londra, care au constatat că persoanele care nu mănâncă de dimineaţă slăbesc mult mai greu decât cele care servesc micul dejun. ,,Cine nu sare peste micul dejun, are șanse mai mici să seîingrașe de-a lungul vieții, are performanțe fizice și psihice mai bune, ba chiar copiii rezolvă mai bine probleme de matematică. Însă atenâie: necesarul caloric al zilei ramane același, deci să nu ne considerăm „iertați” dacă mâncăm dimineața și să facem excese..În același timp, faptul că nu ne e foame sau dorim să slăbim nu reprezintă argumente pentru a sări peste masa de dimineață. Dacă nu mâncăm, este probabil ca in jurul orelor 11-12 să apară o senzație intensă de foame care să fie „rezolvată” prin dulciuri sau alte produse hipercalorice,” mai adaugă Corina Zugravu.

 4. Nu dormi suficient

Un studiu al cercetătorilor finlandezi a demonstrat că persoanele care dorm mai puţin au tendinţă de îngrăşare mai mare decât cele care se odihnesc aproximativ 7 ore pe noapte. ,,Dacă dormi prea puțin (sub 4-5 ore) sau prea mult(peste 8-9 ore) te vei îngrășa. Există însă și o speranță pentru cei care dorm prea puțin:dacă recuperează la final de săptămână(dormind mai mult), problemele ridicate de lipsa de somn se pot rezolva,”este de părere nutriționistul.

 

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Marius Torpan says:

  Pentru fiecare din punctele articolului:
  1. Pacat ca ati stricat finalul sectiunii cu o afirmatie falsa. Majoritatea studiilor arata ca nu exista nici un beneficiu de la mancatul putin si des
  2. Exista o baterie de cel putin 20 studii care atesta faptul ca desi nucile au multe calorii, acestea nu ingrasa deloc. Indiferent de cantitate.
  4. Toate laboratoarele de somn sustin ca dormitul prea putin cu recuperare ulterioara nu refac situatia ca si cum ai fi dormit corect de la bun inceput. Am lucrat 10 luni intr-un asemenea laborator.

 2. Acidoza este un termen medical care desemneaza o crestere a aciditatii sangelui, din cauza unor tulburari de ordin functional in organism. Acidoza se caracterizeaza prin coborarea pH-ului sanguin sub 7,35.
  Pentru ca sa poata functiona bazic, corpul nostru va apela la rezervele sale de Calciu, luand Calciu din oase si din coloana vertebrala, cu care va tampona acidul care a intrat in organism. Corpul va reveni astfel la pH-ul sau bazic, dar vom pierde azi Calciu, maine Calciu, decenii intregi Calciu si uite asa ajungem sa facem osteoporoza etc.
  Apa ZEN alcalina ionizata combate si elimina acidoza cauza bolilor metabolice si degenerative.
  Alimentele pe care le consumam induc aciditate in organism favorizand astfel aparitia bolilor.
  Apa ZEN „stinge” aciditatea prin reglarea ph-ului.
  http://apazen.blogspot.ro/2013/02/apa-zen-combate-si-elimina-acidoza.html

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *