4 produse de ingrijire a pielii pe care NU trebuie sa le combini

4 produse de ingrijire a pielii pe care NU trebuie sa le combini
4 produse de ingrijire a pielii pe care NU trebuie sa le combini

Produsele de ingrijire a pielii sunt obligatorii pentru un ten curat, insa doua produse de calitate si recomandate pielii, combinate gresit, pot face mai mult rau decat bine.

Vitamina C si peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil este o subtanta folosita in produsele de tratare a acneei. Pe de alta parte, vitamica C este considerata elixirul tineretii pentru ca stimuleaza secretia de colagen si imbunatateste elasticitatea pielii. Dar peroxidul de benzoil si vitamina C nu ar trebui alaturate sub nicio forma. Motivul? Peroxidul de benzoil va oxida vitamina C, ambele substante pierzandu-si efectul. Anihilandu-se una pe cealalta, nu mai ofera niciun beneficiu tenului.

Acidul salicilic si acidul glicolic

Acizii nu sunt creati in mod egal si nu au acelasi efect asupra pielii. Acidul salicilic este un bun tratament pentru acnee, in timp ce acidul glicolic este un bun exfoliant, indepartand celulele moarte ale pielii fara o lezeze in semnificativ. Dar daca aceste doua substante sunt folosite impreuna, in aceeasi sesiune de ingrijire a pielii, tenul se va deshidrata foarte puternic. Le puteti folosi separat, una dimineata si una seara, dar niciodata impreuna.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Tags:
0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook