400 de copii mor anual în România din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile

400 de copii mor anual în România din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile
400 de copii mor anual în România din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile

Se estimează că peste un sfert din cazurile de cancerse înregistrează în Europa, iar 15 000 dintre bolnavi sunt copii și adolescenți. Ratele de supraviețuire în cazul acestei boli au crescut la 80% în urma noilor tratamente din tările dezvoltate. Totuși, 60 000 de copii din tările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori  tratabile, iar în România peste 400 de copii mor în fiecare an din același motiv.

O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară (ALL) și leucemia mieloida acută (LMA) sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral și alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurilede cancer întâlnite în rândul copiilor. Deși în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienți mor din cauza acestei boli.

Din 2006 până în 2010, 3 din 100 000 de copii au murit din cauza cancerului în Uniunea Europeană, dar în multe tări din nordul și vestul Europei mortalitatea în rândul copiilor este sub acest nivel. În tările din sudul și estul Europei, rata este mult mai mare, iar statisticile arată că România are cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul copiilor din cauza cancerului.

Numarul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut în ultimii ani. În fiecare an aproximativ 400-500 de copii și tineri  sunt diagnosticați cu această boală gravă. În România, cancerul rămâne principala cauză de mortalitate determinată de o boală în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani.

Statisticile sunt alarmante; orice părinte ar trebui să ia în considerare încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, cel puțin pentru copilul său. Planurile oferite de noi pentru copii sau adolescenți asigurăacoperire oricând și oriunde în lume, pentru orice problemă medicală, inclusiv cazurile grave de cancer, pornind de la o sumă anualăde 142 euro.” spune Alida Coman, Coordonator Marketing si PR, MediHelp International.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. antiperversi says:

    Bine ca dati bani pe caini – uite asa niste statistici prezentate iubitorilor de caini, strainilor care-i apara . DE CE nu apara copiii? Pentru ca sunt perversi.

  2. Cancerul nu poate fi eutanasiat asa ca nu ne intereseaza subiectul.

  3. Ce imi plac comentariile astea! Vorbiti de parca un buget de stat civilizat nu poate aloca bani atat pentru tratamentul oamenilor (alo, pentru ce platim CAS de ne sar capacele?) cat si pentru adaposturi destinate animalelor fara stapan.

    Cat despre mine…. eu nu subscriu ideii arogante ca oamenii sunt in vreun fel speciali sau ‘superiori’. Pentru mine, o viata umana are aceiasi valoare ca viata unui animal si vreau sa le vad pe amandoua protejate. Cat despre oameni, de multe ori sunt cu mult sub nivelul creaturilor pe care le trateaza cu atata dispret. Cruzime si marsavie ca a noastra nu am vazut vreodata in regnul animal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *