În 75% din cazuri infarctul apare din cauza obiceiurilor nesănătoase. Șase reguli anti-infarct

În 75% din cazuri infarctul apare din cauza obiceiurilor nesănătoase. Șase reguli anti-infarct
În 75% din cazuri infarctul apare din cauza obiceiurilor nesănătoase. Șase reguli anti-infarct

Trei din patru atacuri de cord, în cazul femeilor tinere, ar putea fi prevenite cu ajutorul unor reguli simple și eficiente, susțin cercetătorii.

Cele șase reguli anti-infarct sunt: renunțarea la fumat, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, cel puțin 150 minute de mișcare pe săptămână, mai puțin de șapte ore pe săptămână, la televizor, maximum o un pahar de alcool pe zi și adoptarea unei diete sănătoase.

Cu ajutorul metodelor enumerate, femeile de 30-40 de ani evită bolile de inimă, potrivit unui studiu care a durat 20 de ani și care a inclus 70.000 de femei.

 

The rules are: Not smoking, maintaining a healthy weight, doing at least 150 minutes of physical activity per week, watching no more than seven hours of TV each week, having a maximum of one drink per day and sticking to a healthy diet

Coordonatorul studiului, Andrea Chomistek, profesor de epidemiologie și biostatistică la Indiana University School of Public Health, a spus: ”Deși mortalitatea cauzată de boli de inimă a scăzut în ultimile zeci de ani, în cazul femeilor cu vârste între 35 și 44 de ani nu s-a întâmplat acest lucru. Explicația: stilul de viață nesănătos”.

În timpul celor 20 de ani de studiu, 456 de femei au suferit un infarct și 31.691 au fost diagnosticate cu unul sau mai multe boli care cresc riscul bolilor cardiovasculare precum diabetul de tip 2, hipertensiune sau colesterol crescut.

Oamenii de știință au observat că femeile care au respectat cele șase reguli anti-infarct aveau un risc de infarct cu 92% mai mic și erau cu 66% mai puțin predispuse să dezvolte boli care cresc riscul cardiovascular.

Pentru femeile care au fost diagnosticate cu un factor de risc, adoptarea a cel puțin patru dintre cele șase reguli riscul unui infarct a scăzut considerabil.

41 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook