A fost aprobat un nou medicament pentru cancerul mamar care creşte speranţa de viaţă a pacienţilor

A fost aprobat un nou medicament pentru cancerul mamar care creşte speranţa de viaţă a pacienţilor
A fost aprobat un nou medicament pentru cancerul mamar care creşte speranţa de viaţă a pacienţilor

Lisa Canale, o femeie de 50 de ani se luptă cu cancerul de sân de 15 ani şi chiar dacă este nevoită să trăiască cu boala, spune că se simte foarte bine.

Lisa spune că acest lucru se datorează în principal, unui nou medicament denumit Kadcyla care a fost aprobat în februarie de către U.S. Food and Drug Administration.

Kadcyla este un tratament inovator care ţineşte celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase.

Potrivit medicului Marc Citron, Kadcyla este mai eficient decât alte medicamente deoarece poate întârzia progresia cancerului cu până la 6 luni. În plus, are mai puţine efecte adverse spre deosebire de alte tratamente.

Deocamdată medicamentul a fost aprobat pentru pacienţii care au cancer metastatic avansat HER-2 pozitiv şi pentru cei care au fost trataţi cu Herceptin şi cu chimioterapie.

Medicii speră, însă că medicamentul va fi folosit pe scară largă în viitor pentru tratarea cancerului mamar.

,,Medicamentul este acum testat pentru a fi folosit şi în tratarea cancerului în faze incipiente înainte şi după operaţie. De obicei, pastilele care se dovedesc a fi eficiente în faze avansate ale bolii, în stadiile incipiente au o eficienţă mai mare”, spune medicul Marc Citron.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Maria Sofran says:

    este o veste foarte buna, astfel de lucruri ne mai linistesc, sperand la o revolutie in medicina care sa solutioneze si problema cancerului. cu toate acestea, tratamentul nu este mai bun decat preventia, dupa cum bine se stie, si recomand tuturor sa faca anual controlul la san, pentru linistea fiecareia dintre dvs. eu, personal, merg an de an la donna medical center, sunt primita f bine defiecare data si plec de acolo linistita si multumita. multa sanatate tuturor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *