A fost descoperit secretul tinereţii veşnice

A fost descoperit secretul tinereţii veşnice
A fost descoperit secretul tinereţii veşnice

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au identificat o regiune a creierului care controlează îmbătrânirea fizică, deschizând astfel posibiltiatea ca, în viitor, această regiune să fie manipulată pentru a controla modul în care îmbătrânesc oamenii.

Cercetarea publicată în jurnalul ştiinţific Nature atribuie acest rol cheie hipotalamusului – o regiune a creierului ce controlează creşterea, reproducerea şi metabolismul în cadrul procesului gradual şi coordonat de deteriorare a corpului pe care o numim îmbătrânire.

Deşi oamenii de ştiinţă suspectau de mult timp că acest proces este coordonat de către creier, acest studiu oferă pentru prima dată dovezi în acest sens.

Cercetătorii au anunţat că pot accelera sau încetini procesul de îmbătrânire la şoareci prin activarea sau inhibarea moleculei NF-kB din hipotalamus, care la rândul ei afectează nivelul unui hormon intitulat GnRH, ce joacă un rol în generarea neuronilor – celulele din creier ce procesează datele.

Prin stimularea NF-kB, cercetătorii au provocat un declin al GnRH, ceea ce a dus la reducerea neurogenezei şi la apariţia unor simptome ale îmbătrânirii, precum slăbirea muşchilor, atrofierea pielii, pierderea masei osoase şi afectarea memoriei.

Molecula NF-kB este, de regulă, responsabilă pentru reglementarea reacţiei trupului la inflamaţie, explică oamenii de ştiinţă.

Prin administrarea hormonului GnRH, cercetătorii puteau încetini procesul îmbătrânirii.

„Studiul nostru a relevat existenţa unor strategii de intervenţie prin care putem încetini îmbătrânirea, ţintind hipotalamusul”, a explicat principalul autor al cercetării, Dongsheng Cai, profesor de farmacologie moleculară la Albert Einstein College of Medicine.

„Descoperirea noastră va putea ajuta la încetinirea îmbătrânirii, ceea ce este o descoperire importantă, pentru că poate contracara numeroase afecţiuni asociate înaintării în vârstă”, a explicat profesorul. Cu toate acestea, cercetătorul a cauţionat că „nu cred că îmbătrânirea poate fi oprită în totalitate”.

Cai crede că rezultatele obţinute la şoareci vor putea fi obţinute şi la oameni, subliniind că „este nevoie de mai multe cercetări pentru a concepe metode sigure şi eficiente la oameni”.

Dana Gabuzda şi Bruce Yankner, doi experţi de la Harvard Medical School, afirmă că rezultatele acestui studiu ar putea avea implicaţii importante asupra tratamentelor folosite în cazul afecţiunilor asociate vârstei înaintate, mai ales asupra celor ce prezintă o legătură cu inflamaţia.

„De asemenea, descoperirea sugerează că hipotalamusul poate fi manipulat terapeutic pentru a avea efecte ample asupra procesului de îmbătrânire”, au comentat cei doi experţi

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. Ce sa faci cu secretul tinereti vesnice cand stim ca pe toti ne asteapta plecarea din lumea aceasta.Viata vesnica o da doar Domnul Iisus prin nasterea din nou. Exista milioane de oameni care au primit de la Dumnezeu in dar viata vesnica a sufletului. Ii dau inima si el ma va naste din nou [ adica ma va infia, ma va face copilul Lui ]. Si asta nu cand eram un bebe ,ci acum cand sunt mare si inteleg ca sunt pacatos si am nevoie de Dumnezeu.

  2. Plictiseala says:

    pana la urma tot m-am saturat de viata, am vazut cam tot ce se poate vedea si am trecut prin mai toate experientele de aceea nu m-as impotrivi mortii si o voi primi chiar cu bucurie mai ales acum cand se prefigureaza un VIITOR nu prea luminos si Planeta nu mai are loc pentru atatea miliarde.

  3. Inchipuiyi-va ca masa verde ar traii vesnic..Ce cosmar.

  4. A fost descoperit secretul tinereţii veşnice este o pagina ziditoare pentru suflet.
    Mult spor si folos duhovnicesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *