Aceasta este cea mai sănătoasă metodă de gătit

Aceasta este cea mai sănătoasă metodă de gătit
Aceasta este cea mai sănătoasă metodă de gătit

Toate produsele gătite la aburi îşi păstrează mirosul, culoarea, forma naturale dar şi vitaminele pe care le au atunci când sunt în stare proaspătă.

Acest sistem de gătit se referă la prepararea măncărurilor fără adaos de apă, pentru ca alimentele să fiarbă în sucul propriu. Adaosul de apă poate duce la pierderea calităţilor nutritive.

Însă, metoda de preparare nu e totul, foarte important este materialul din care este confecţionat vasul pe care îl folosim. Dacă acesta este confecţionat dintr-un material de slabă calitate pot ajunge în mâncare substanţe toxice. Indicate sunt cele din ceramică, teflon sau sticlă termorezistentă. „Ca principiu de gătit, este sănătos deoarece se creează curenţi de aer cald care antrenează propria umiditate a alimentelor, însă depinde din ce material este făcut vasul în care gătim. Cele de proastă calitate se şi uzează repede, dar cel mai mare pericol este că ne pot otrăvi mâncarea eliberând substanţe toxice”, explică expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi.

Există mai multe metode prin care să preparaţi alimentele prin această metodă:

Puteţi folosi o oală normală în care puneţi apă şi o strecurătoare pe care o aşezaţi deasupra ei în momentul când apa ajunge la fierbere, astfel încât alimentele din strecurătoare să nu atingă apa. Acoperiţi totul cu un capac. Aerul fierbinte va circula astfel în interior, gătind rapid mâncarea.

O variantă mai simplă este să folosiţi o tigaie specială pentru gătitul cu aburi.

Tags: ,
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Dragii mei,
  Daca recomandati gatitul in oale de teflon, faceti o mare greseala …
  Site-ul meu (incomplet) este pe prima pagina in Google, la fel ca si site-ul vostru (care este la zi).
  Iar performanta asta am obtinut-o fara sa fac nici un fel de promovare pentru site-ul meu.
  Mi-ar face placere sa colaboram. Eu sunt un mare fan doar al remediilor naturale chinezesti. Chiar pot pretinde ca stiu sa gasesc foarte usor in China orice leac pentru orice boala. Bineinteles, mai ramane vazut daca leacul respectiv este si efectiv. Insa asta, dupa cum stiti si voi, depinde de foarte multi factori.
  Ok, sper sa colaboram in sceast sens, daca si voi sunteti interesati.
  Cu stima, Marcel Turcu

 2. Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *