Adevarul despre dependenta de sex: este o afectiune reala sau doar un mit

Adevarul despre dependenta de sex: este o afectiune reala sau doar un mit
Adevarul despre dependenta de sex: este o afectiune reala sau doar un mit

Am auzit cu totii de dependenta de sex, mai ales in randul starurilor de peste Ocean, insa putini stim ca inca exista numeroase dezbateri stiintifice si medicale in ceea ce priveste incadrarea acestei dependente.

Oamenii de stiinta inca discuta in contradictoriu daca ar trebui sa consideram nevoia exagerata de sex o dependenta sau, pur si simplu, un stil de viata sau daca exista, in realitate, o alta problema psihologica ce are doar ca efect nevoia ridicata de sex, aceasta nefiind in sine o cauza.

Adictia sexuala tine la fel de mult de sex cum tulburarile alimentare tin de mancare sau practicarea compulsiva, patologica a jocurilor de noroc tine de bani. Cu alte cuvinte, oamenii cu “dependenta de sex” nu tanjesc, pur si simplu, dupa mai multe partide de sex decat un “om normal”, ci sufera de alte probleme ascunse, precum stresule excesiv, anxietatea, depresia, sentimentul acut de rusine, care ii predispune la un comportament sexual riscant.

Exista numeroase probleme de fond in spatele dependentei de sex si de asta isi dau seama mai ales psihoterapeutii care trateaza persoane care au primit “eticheta” de dependent sexual. De altfel, nu tratezi propriu-zis dependenta de sex, ci celalte probleme psihologice si emotionale de fond de care sufera individul ce se refugiaza, practic, intre asternuturi, atunci cand propriile probleme de viata, interne il surmeneaza. La fel se intampla si in cazul persoanelor suferinde de tulburari alimentare precum anorexia sau bulimia, unde nu numarul de kilograme sau mancare sunt problemele, ci starea psihica si emotionala generala a pacientului.

Dependenta de sex versus tulburarea hipersexuala

Mai mult, psihologii prefera, mai degraba, termenul de “tulburare hipersexuala” decat cel de “dependenta de sex” atunci cand vorbesc despre aceasta problema, pentru ca cel din urma, cel mai cunoscut de altfel, aduce cu sine numeroase preconceptii.

Continuarea pe Lyla.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Cautam colaboratori/operatori PC !
  Doresc colaborare cu persoane interesate in dezvoltarea unui proiect de educatie financiara si venit suplimentar.Esti persevernt, rabdator si motivat sa lucrezi pe termen lung in atingerea unui obiectiv?Ofer training si coaching gratuit prin email.Promovare de brand cu perspective de evolutie finaciara nelimitata pe o perioada predefinita de 12 luni .
  Cerinte:
  – cunostinte minime PC
  – conexiune internet
  Mai multe detalii la adresa de e-mail :kell4566@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *