Afecțiunea ascunsă care te îngrașă până la 10 kilograme

Afecțiunea ascunsă care te îngrașă până la 10 kilograme
Afecțiunea ascunsă care te îngrașă până la 10 kilograme

Mănânci sănătos și faci sport dar te îngrași? De vină ar putea fi o alergie alimentară. Potrivit doctorului OZ este posibil să vă îngrășați și 10 kilograme într-un an dacă aveți o alergie nedepistată.

Se estimeaza ca 50% din populatie este alergica la un anumit aliment, fara sa o stie.
“Daca aveti alergie la anumite alimente, acestea provoaca inmultirea bacteriilor periculoase in sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor si acestea nu mai functioneaza corect”, explică dr. Oz.

Alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar în funcțile de specificul alimentar al unei țări pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la ouă, soia, alune, arahide sau lapte.

Cum se manifestă alergiile: de la crampe la vărsături, umflarea buzelor şi feţei
.„Oamenii care au alergii alimentare trebuie să devină cititori de etichete”, recomandă  nutriționistul Corina Zugravu, întrucât și cea mai mică cantitate dintr-un component alimentar poate stârni reacții grave. Simptomele alergiei merg de la vărsături și crampe abdominale până la șoc anafilactic. Alte manifestări sunt  urticaria sau alte erupţii pe piele, furnicături sau mâncărimi în cavitatea bucală, umflarea feţei, gâtului, limbii sau buzelor, tuse sau îngreunarea respiraţiei. Chiar dacă inițial par suportabile, ele se pot agrava. Uneori, primele reacţii apar în cel mult două minute, alteori după două ore după ce au fost consumate alimentele.

18 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook