Afecţiunea neobişnuită din cauza căreia bărbaţii evită sexul

Afecţiunea neobişnuită din cauza căreia bărbaţii evită sexul
Afecţiunea neobişnuită din cauza căreia bărbaţii evită sexul

Nervozitate, anxietate, depresie, probleme de memorie, lipsă de concentrare, oboseală accentuată  sunt câteva din simptomele unei boli ciudate descoperite în 2002 din cauza căreia bărbaţii refuză contactul sexual.  
Dacă înainte de descoperirea bolii stările de rău apărute la bărbaţi după contactul sexual erau puse pe seama ipohondriei sau cel mult pe seama unei răceli, medicii au descoperit  care este legătura dintre strănuturi, dureri de cap şi sex.

Afecţiunea este cunoscută medical sub denumirea de ,,sindrom de rău postorgasmic”, sau POIS. Deşi se află in atentia experţilor de aproape zece ani, dereglarea nu este foarte cunoscută în rândul pacienţilor şi al medicilor.
Mulţi bărbaţi care suferă de stări neplăcute în urma ejacularii ezită să se supuna unui control medical, probabil din cauza unui sentiment de jenă. Marcel Waldinger, profesor de psihofarmacologie sexuală la Universitatea Urecht, din Olanda şi echipa sa au analizat 45 de olandezi diagnosticaţi cu POIS.
Treizeci şi trei dintre aceşti bărbaţi au acceptat un test alergologic cutanat standard, realizat prin expunerea la o formă diluată din propria spermă. Dintre aceştia, 29, sau 88%, au prezentat o reacţie epidermică pozitivă indicând un răspuns autoimun, adică reacţie alergică.
Waldinger a identificat si un tratament pentru POIS, cunoscut ca hiposenzibilizare. Acest termen desemnează “injectarea subcutanată, a unui antigen, în doze progresiv crescânde. Se produc astfel anticorpi circulanţi (anticorpi blocanţi) care neutralizează antigenul ce pătrunde ulterior în organism, evitând astfel contactul cu anticorpul fixat pe celule”.
Altfel spus, bărbaţii au fost injectaţi cu propria spermă – la început foarte diluată, apoi mai concentrată – iar după doi-trei ani simptomele afecţiunii lor au fost simţitor atenuate.

5 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook