Află dacă rişti să faci cancer doar privindu-ţi mâinile. Starea de sănătate poate fi citită în lungimea degetelor

Află dacă rişti să faci cancer doar privindu-ţi mâinile. Starea de sănătate poate fi citită în lungimea degetelor
Află dacă rişti să faci cancer doar privindu-ţi mâinile. Starea de sănătate poate fi citită în lungimea degetelor

Potrivit cercetătorilor, o mică evaluare a mâinilor şi mai exact a lungimii degetelor poate spune multe despre riscul unei persoane de a dezvolta anumite boli.

–         Dacă ai degetul arătător mai scurt decât inelarul, înseamnă că ai un risc mai crescut de osteoartrită, decât cei care au cele 2 degete de lungimi egale. În cazul femeilor, riscul este mai crescut decât în cel al bărbaţilor, spun specialiştii.

–         Experţii avertizează că bărbaţii care au inelarul mai lung decât arătătorul sunt mai predispuşi să dezvolte cancer oral.

–         În schimb, bărbaţii care au arătătorul mai lung decât inelarul au un risc cu 33% mai scăzut să dezvolte cancer de prostată. Cu cât bărbatul este mai tânăr, cu atât scade şi riscul cancerului de prostată, aşa că cei care au mai puţin de 60 de ani au un risc cu 87% mai mic.

 

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

9 Comments

 1. Faceti misto de noi cu un asemenea articol? Un inelar mai lung este caracteristic barbatilor, datorita nivelului crescut de testosteron, iar un aratator mai lung este trasatura femeilor, care au mai mult estrogen in organism.

  • Asa si e, se zice ca un nivel crescut de testosteron mareste riscul de cancer de prostata. Un deget inelar mai lung indica un nivel de testosteron mai mare, adica un nivel de masculinitate mai ridicat. Cu alte cuvinte, cu cit esti „mai barbat”, cu atit riscul e mai mare. Nu-i nicio contradictie in articol.

 2. ce porcarie…Nu cred ca exista barbati cu aratator si inelar de lungimi egale…E tipic rasei umane,eu unul n-am vazut…Iar inelarul este sigur mai lung.

 3. @Anonim – tu nu stii degetele inseamna :))

  ce porcarie…Nu cred ca exista barbati cu aratator si inelar de lungimi egale…E tipic rasei umane,eu unul n-am vazut…Iar inelarul este sigur mai lung.

 4. Exista o alta clasificare.Barbatii cu inelarul mai lung sunt Macho, Iar cei cu aratatorul egal cu inelarul sunt Homo.

 5. alecxandru says:

  ba eu cred ca aste in handicapati .. cercetatori aia is degeab niste mianute cu eprubeta nau fonduri si scot cate porcarii

 6. Raspunsul este NU, nu risti sa faci cancer doar privindu-ti mainile!

 7. Eu stiam ca inelarul mai lung decat aratatorul arata un nivel crescut de testosteron, si de-aia se intampla mai des la barbati decat la femei…

 8. io zic ca tote bolile pleaca de la creier asa ca studiat medicina naturista care aveti ceva si bety ceaiury naturale ca astea leo plantat dumnezau cu mana lui si an ziua a 7 sa hodinit bolile vine de la lipsa de mancare la suflet asa ca credinta antareste sistemu imunitr daty la suflet 1 ora pe zi de rugaciune si navety probleme cu nimik ok pa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *