Ai mânca insecte pentru acest efect incredibil pe care îl au asupra organismului?

Ai mânca insecte pentru acest efect incredibil pe care îl au asupra organismului?
Ai mânca insecte pentru acest efect incredibil pe care îl au asupra organismului?

Un nou studiu desfășurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate, informează site-ul Medical Daily, preluat de slate.fr.

Cercetătorii precizează că au recurs la două tehnici diferite. Prima, numită Ofcom, folosește eșantioane de 100 de grame pentru analizarea nivelului de energie, sodiu, grăsimi saturate și zahăr și atribuirea unei valori de la 1 la 100. Cu cât cifra este mai apropiată de 100, cu atât materialul analizat este mai nutritiv. Cealaltă metodă utilizată, Nutriment Value Score (NVS), recurge la o tehnică asemănătoare, însă se concentrează pe conținutul de proteine, energetic, pe nivelul de grăsimi, vitamine și calciu.

Au fost analizate, între altele, insecte ca lăcustele, albinele, viermii de mătase, omizile, precum și eșantioane de carne de pui, vacă și porc. Potrivit primei metode, insectele ar avea niveluri asemănătoare cu tipurile de carne „clasică”, însă rezultatele obținute prin aplicarea celei de-a doua metode plasează insectele în frunte: „Compoziția nutrițională a arătat o mare diversitate între specii. Conform modelului Ofcom, nicio insectă nu a fost ‘mai bună pentru sănătate’ decât produsele pe bază de carne. În schimb, prin folosirea metodei NVS s-a constatat că lăcustele, gărgărițele roșii de palmier și gândacii morari sunt mai sănătoși decât carnea de vită și pui. Nicio insectă nu este, din punct de vedere statistic, mai puțin sănătoasă decât carnea”, arată autorii studiului.

Unele insecte sunt atât de hrănitoare încât „carnea ar fi preferabilă unora dintre ele din punct de vedere nutrițional în caz de supra-alimentare”. Acest lucru înseamnă că insectele ar putea deveni o soluție ideală, mult mai bună decât carnea, în situație de subnutriție.

În plus, amenajarea unor crescătorii de insecte ar fi mai ușoară și mai ieftină decât a celor de animale domestice, cu a căror carne sunt obișnuiți oamenii. În timp ce o vacă ajunge la maturitate în câțiva ani, insectelor le ajung câteva zile până la acest stadiu, iar spațiul de stocare a lor este mult mai mic decât în cazul șeptelului.

Rămâne „doar” ca oamenii să se obișnuiască să consume insecte, preferându-le diferitelor tipuri de carne.

Tags: ,
Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. In Bucuresti, pe strada Toamnei, la numarul 100 se afla Insect Farm SRL. Doctor Docent Mircea Ciuhrii a demonstrat si scris despre ce se sustine in acest articol cu mai mult de 25 de ani inainte. Cartea sa „Terapii Miraculoase” este proba fizica la ce sustin. In Africa, triburile Tshwana, Zulu, Tsonga, au in meniul zilnic Mopane worms si ei se vind pe piata asa cum se vinde in Romania ceapa si cartoful, adica normal.

    Eu am facut extractii care m-au ajutat la formularea unor creme extrem se folositoare pentru diferite probleme ale pielii. Dr Ciuhrii produce excelente produse pentry mai multe tipuri de cancer.

    Insectele, per total, reprezinta cel mai mare numar de specii de pe glob si multe noi specii sunt descoperite zilnic.

    Intr-adevar, insectele cresc mult mai repede decit puii de gaina, pocii sau vitele si cu mai putin efort economic.

    Comunismul a incercat sa ne invete sa mincam: „nimic, fara paine”. Cu insectele, ne v-a fi mai usor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *