Ai obiceiul să mânânci coaja de la portocale? Iată ce spun specialiştii despre acest lucru

Ai obiceiul să mânânci coaja de la portocale? Iată ce spun specialiştii despre acest lucru
Ai obiceiul să mânânci coaja de la portocale? Iată ce spun specialiştii despre acest lucru

Majoritate persoanelor mănâncă portoclele fără coajă, puţini ştiu însă că şi cojile pot aduce beneficii importante pentru sănătate.

Aşa că în loc să aruncati coaja de la portocală, mai bine o răzuiţi şi să o amestecaţi în prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietăţi anticanerigene, antidiabetice şi antiinflamatorii. În anumite cazuri, acestea pot reduce şi nivelul ridicat de colesterol.

În aceeaşi categorie intră şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina care se găseşte în aceste coji, e un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sanguină.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

8 Comments

  1. Substantele cu care sunt stropite portocalele, radiatii si alte porcarii tot la capitolul beneficii intra ??

    • probabil a uitat sa mentioneze, netratate

    • In zilele de azi, mai potzi trai fara radiatzii? Telefonie mobila, microunde, TV, radio, telecomenzi….
      Portocalele cred c-ar fi ultimele de care sa-tzi faci griji.

    • Cir, mare dreptate!
      Cate porcarii sunt pe coaja de portocala si nimeni nu mentioneaza… Chiar la doctorul zilei!

  2. Poate coaja portocalelor organice culese din pomul din gradina (in Romania – nu prea cred) sa fie benefica, de cele importate nu prea cred. Coaja nu numai ca e stropita cu pesticide cand sunt in copac, dar si cu substante care le pastreaza „sanatoase” mai mult timp dupa ce au fost culese.

  3. citricele au un coctail de otravuri pt conservare in coaja, ca un asemenea articol e o invitatie la otravire!

  4. Dar daca sunt tratate cu substante chimice sau sunt iradiate…isi pastreaza calitatile curative?

  5. Pe vremuri ,in farmacii se prepara SIRUPUS AURANTIORUM, adica siropul din coji de portocale, un edulcorant excelent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *