ALERTĂ. Primul caz de EBOLA în România?

ALERTĂ. Primul caz de EBOLA în România?
ALERTĂ. Primul caz de EBOLA în România?

Un bărbat de 33 ani, din Galați, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, țară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marți, de urgență, cu o ambulanță de la Spitalul de Boli Infecțioase Galați către Spitalul Victor Babeș din București.

“Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la București, dar s-a externat pe propria răspundere și s-a întrors în Galați. I s-a făcut din nou rău și pacientul susține că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii și cunoaște simptomele. Acum susține că ar avea o gripă, dar și Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la București, la Victor Babeș, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, a precizat asistenta Valentina Toniță, de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați pentru Agerpres.

Echipajul care efectuează transportul este îmbrăcat în costume speciale de protecție, pentru a nu lua în niciun fel contact cu pacientul.

Bărbatul lucrează în construcții, iar de când s-a întors la Galați e sigur că a intrat în contact cu părinții săi.

Autoritățile sanitare gălățene au refuzat să comunice un punct de vedere detaliat până la stabilirea unui diagnostic exact al pacientului.

Sursa: Agerpres

Tags: ,
98 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook