Alimente care îți dau dureri de cap

Alimente care îți dau dureri de cap
Alimente care îți dau dureri de cap

Un studiu comandat de Reckitt Benckiser Healthcare International şi realizat de GfK România a relevat că în topul durerilor se află cele de cap (79%). Printre cauzele durerilor de cap se numără alimentaţia, schimbările climatice sau anumite parfumuri.

Iată ce alimente trebuie să eviţi pentru a preveni durerile de cap:

–         ciocolata în exces: cercetările prezentate recent de Societatea Internaţională pentru Studiul Durerilor de Cap (International Headache Society – IHS) sugerează că, de fapt, cacaoa poate proteja celulele nervoase care cauzează dureri de cap sau migrene. Dar 22% dintre persoanele care resimt astfel de dureri au identificat ciocolata ca fiind unul dintre principalii factori care duc la cefalee.

–         brânza maturată:  poate declanşa o durere de cap, explică specialiştii. De vină,  în acest caz este o substanţă numită tiramină, care se formează pe măsură ce proteinele din brânză se descompun. Cu cât un sortiment de brânză este mai vechi, cu atât va conţine mai multă tiramină. Printre cele câteva exemple de brânzeturi pe care ar trebui să le evităm pentru a nu avea dureri de cap, se numără brânza cu mucegai, cea elveţiană, cedar (cheddar) şi gouda

–         îndulcitorii artificiali cauzează în unele cazuri migrene

–         vinul roşu în exces

–         mâncărurile sau băuturile prea reci deoarece afectează terminaţiile nervoase din zona obrajilor şi a tâmplelor

–         citricele provoacă uneori dureri de cap

–         mezelurile:  nitraţii şi nitriţii utilizaţi drept conservanţi în hot-dogs, şuncă şi diverse preparate din carne pot dilata vasele de sânge şi pot declanşa dureri de cap

–         cofeina: puţină cafea ne poate ajuta să scăpăm de o astfel de durere, în schimb, prea multă cofeină poate provoca durerea de cap.

Remedii naturale pentru migrene

Ghimbirul: funcţionează ca o aspirină reducând durerile de cap. Ia o linguriţă de ghimbir murat sau o felie de ghimbir proaspat peste care stoarce puțină lămâie la primul semn de durere.

Consumă peşte de 2-3 ori pe săptămână: un studiu suedez realizat a arătat o reducere cu 28% a numărului de atacuri migrenoase şi o reducere cu 32% a intensităţii durerilor în cazul celor care consumă omega 3

Uleiul de levantica: poate fi  inhalat sau aplicat local. Ca tratament prin inhalare se recomandă 2-4 picături la fiecare 2-3 ceşti cu apă clocotită.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *