Alimente-medicament care fac minuni pentru digestie și te scapă de balonare

Alimente-medicament care fac minuni pentru digestie și te scapă de balonare
Alimente-medicament care fac minuni pentru digestie și te scapă de balonare

Există o serie de alimente care ne ajută atunci când avem probleme cu digestia. Așa că data viitoare când te simţi balonat sau eşti constipat, consumă alimentele recomandate în continuare pentru o digestie mai uşoară şi pentru sănătatea stomacului tău.

1. Bananele

Au un conţinut ridicat de potasiu şi vitamina A, ajută la reglarea cantităţii de apă din corp. În plus, substanţele conţinute de banană ajută la reducerea stresului. “Mănâncă banane dacă ai diaree”, recomandă nutriţionistul Abhay Joshi, citat de idiva.com.

2. Prunele

“Sunt uşor de digerat, deoarece conţin fibre şi previn constipaţia. Unde mai pui că sunt bogate în antioxidanţi, fapt care te ajută să te menţii tânăr”, susţine nutriţionistul.

3. Merele

Este recomandată consumarea unui măr pe stomacul gol pentru a regla tranzitul intestinal. Are cantităţi mari de fibre şi apă.

4. Iaurtul

Enzimele sunt de mare ajutor la digestie. Bacteriile din stomac sunt ţinute sub control de substanţele conţinute de iaurt, prevenind astfel diferitele afecţiuni ale stomacului.

5. Ovăzul

Cerealele integrale din ovăz sunt foarte bune deoarece dau senzaţia de sațietate, în ciuda faptului că stomacul nu este plin. Fibrele, vitamina A şi zincul conţinut le fac să fie un adevărat medicament pentru digestie.

6. Menta

Pentru curăţarea organismului este recomandată mestecarea unei frunze de mentă în fiecare zi. Te eliberează de disconfortul gastric şi îţi linişteşte stomacul dacă acesta a fost deranjat.

7. Ghimbirul

Anihilează efectele substanţelor inflamatorii din organism şi are un conţinut ridicat de vitamina B3. Ceaiul de ghimbir te ajută atunci când eşti deranjat la stomac.

121 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook