Alimentele care cresc riscul de cancer pancreatic

Alimentele care cresc riscul de cancer pancreatic
Alimentele care cresc riscul de cancer pancreatic

Consumul zilnic a doar 50 de grame de carne procesată creşte riscul de a suferi de cancer pancreatic cu aproape 20%, au relevat studiile cercetătorilor suedezi. Studii anterioare dovediseră că la fel de daunătoare este şi carnea roşie.

“Este cunoscut faptul că riscul de a face cancer creşte în urma consumului unor cantitatăţi zilnice de carne procesată. Studiul nostru dovedeşte că, în special, este crescut riscul de cancer colorectal”, a declarat pentru BBC Susanna Larsson, cea care a coordonat acest studiu.

Pentru studiu, au fost analizate informaţiile colectate de la 6643 de pacienţi cu cancer pancreatic.

Riscul creşte proporţional cu cantitatea consumată

Din studiu mai reiese şi faptul că dacă este dublat consumul zilnic de carne procesată, de la 50 de grame la 100 de grame, riscul se dublează, ajungând la aproape 40%. “În cazul cancerului pancreatic, şansele de supravieţuire sunt destul de reduse. Diagnosticarea precoce şi prevenirea pe cât este posibil sunt foarte importante în cazul acestei boli”, a mai declarat coordonatoarea studiului. Ea recomandă consumul redus de carne, în special în ceea ce priveşte carnea roşie.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. Persoana din poza se tine cu mana de ficat. Ha ha!

  2. Mircea Prodan says:

    Steve Jobs era un vegetarian convins. Urmarea? A murit de cancer pancreatic…

  3. pancreasul e in partea ailata….

  4. si ce insemana ma rog „carne procesata”, geniilor?

    • Cand vezi in magazin carne de o culoare care bate la ochi e rosu ca mac-ul sau sfecla rosie pe toata suprafatza vizibila, ai de a face cu carne deja injectata cu ceva sa mai rezista 3 saptamani pe rafturi sau in frigidere. Se numeste procesat ca este intr-o saramura de cine stie cate chimicale in punga inchis ermetic, deci nu mai este in forma naturala traditionala si nici animalul n-a mancat sanatos ci tot feluri de faina de peste si oase de toate alte animale imaginabila, etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *