PATRU alimente care lupta împotriva cancerului de prostată

PATRU alimente care lupta împotriva cancerului de prostată
PATRU alimente care lupta împotriva cancerului de prostată

Este un lucru bine ştiut că alimentaţia are o mare influenţă asupra sănătăţii, iar o dietă echilibrată e principala armă împotriva diferitelor tipuri de cancer. Cum cancerul de prostată este cel mai întâlnit în rândul bărbaţilor, vă prezentăm lista scurtă a alimentelor care luptă împotriva acestui tip de cancer.
 
 1. Roşiile conţin licopen, un atioxidant care pe lângă faptul că dă tomatelor culoarea roşie, este unul dintre cei mai studiaţi agenţi anti-cancer. În plus, roşiile conţin şi alţi antioxidanţi şi reprezintă o parte importantă a oricăriei diete echilibrate. Pentru a beneficia de licopen şi de toţi nutrienţii din roşii, ar trebui consumate cât mai puţin procesate.
 2. Broccoli, la fel ca varza sau conopida, luptă împotriva cancerului, iar substanţa activă care protejează organismul este sulforanul. Aceată substanţă acţionează ca antioxidant şi stimulează enzimele detoxifiante din organism. Indiferent dacă este consumat crud sau fiert, experţii sugereză că este cel mai puternic aliment împotriva cancerului, iar când este combinat cu alte legume anti-cancerigene, eficacitatea lui sporeşte considerabil.
 3. Soia poate fi găsită sub formă de lapte, brânză tofu, pudră şi este cunoscută pentru proprietăţile sale de protecţie împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul de prostată. Ingredientele active sunt izoflavonele, substanţe care mai poartă denumirea şi de estrogeni din plante, datrită proprietăţilor lor de a imita acţiunile estrogenului. Cum dietele bogate în carne şi lactate au tendinţa de a creşte riscul de cancer, înlocuirea acestor alimente cu soia, poate avea un efect benefic asupra sănătăţii.
 4. Inul, consumat atât sub formă de seminţe cât şi sub formă de ulei, este bogat în Omega 3 şi în liganani, o clasă de fitoestrogeni care acţionează ca antioxidanţi.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Maria Bostan says:

  De ce nu se publica in ziare si eficienta Vitaminei B 17 , adrenalina sau tromoblstul , singura vitamina care face minuni in vindecarea cancerului chiar si in stadiul trei
  Daca oameni ar fi informati despre acest tratament natural , multi bolnavi de cancer nu ar trebui sa ajunga la cutit sau chimioterapie .
  Dar atunci unde ar fi castigul farmaciilor care ne haicuiesc cu sintetice ?
  Sau unde ar fi castigul medicilor care extirpa o tumoare si pe urma te radiaza , omorandu-ti si celule sanatoase ?
  Asta e politica FDA .

 2. Nu. Si de o atitudine pozitiva :)

 3. Victor Tofan says:

  Felicitari D-nei Maria Bostan, care a spus niste realitati . Responsabilii cu sanatatea se fac ca nu stiu (sunt in ignoranta) pentru ca nu-i intereseaza si au alte interese. In ceea ce priveste articolul, se poate dezvolta cu regularitate cu diverse alte produse, rezultatele unor experimentari, etc. Asteptam semnale pozitive in continuare, respectiv sa vedem „o atitudine pozitiva” de la cei responsabili si informatii utile de la mass-media pentru care le multumesc anticipat.

 4. Anonymous Coward says:

  Ziceti ma si de ceapa si usturoi :-( Ce daca put? Is sanatate curata – inclusiv pt. prostata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *