Ce trebuie să mănânci ca să renunţi mai uşor la fumat

Fără țigări in sarcină
Ce trebuie să mănânci ca să renunţi mai uşor la fumat

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Buffalo, consumarea anumitor alimente te poate ajuta să scapi de dependenţa de nicotină.

Un studiu realizat la The State University of New York, la care au participat 1.000 de voluntari fumători, a concluzionat că persoanele care mănâncă, zilnic, patru porţii de fructe şi legume au şanse mari să renunţe la tutun. În urma studiului, care a durat 14 luni, o treime din fumătorii care au respectat acest obicei alimentar au renunţat la viciu.

Multitudinea de fibre din fructe şi legume dă senzaţia de saţietate şi, spre deosebire de alte alimente, potenţează gustul neplăcut al ţigărilor, fapt ce reduce dorinţa de a fuma, susţin cercetătorii americani. 16% din fumătorii participanţi la studiu au afirmat că nu suportă ţigara dacă înainte au mâncat fructe sau legume crude, în timp ce 44% au afirmat că după un pahar de vin sau bere, ţigările merg de minune. Dintre cei 1.000 de voluntari, 45% au declarat că după ce au băut cafea sau alte băuturi pe bază de cafeină au simţit nevoia de a aprinde o ţigară.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. Sunteti culmea,sunt rafturi prin alimentare si suprmarketuri care miros a chimicale,nu a mancare si voi tot trageti in tutun….
    Lasati mai oamenii in pace,sunteti penibili!

  2. Eu am fost fumatoare 15 ani de zile.Mancam fructe zilnic si sincer dorinta de a aprinde tigara nu s-a diminuat.Am cumparat o tigara electronica si in 6 luni de zile m-am lasat de fumat.Adica nu mai fumez nici tigara electronica.De cum am cumparat-o nu am mai fumat tigari.Dar…e nevoie si de putina vointa.
    Deci nu mai veniti cu tot felul de ,,idei” cum ca asta sau aia sunt bune!Dureros e ca si fructele din magazine sunt pline de chimicale…Daca vrei un fruct cu adevarat sanatos ti-l culegi tu din livada!

  3. fumatul incepe cu varsta adolescentei.Daca atunci se va manca bataie(sa te lasi de fumat), din partea parintilor, castigul pt sanatate e imens.

  4. Se cam stia chestia asta. Pronlema este ca a schimba mai multe obiceuiri dintr-o data, toate adictive, este cu atat mai greu, iar daca o faci gradual poate sa-ti fispara vointa de a te lasa de funat, De ex daca rebunti la cafea, alcool si mananci mai sanatos, faci miscare etc incepi sa te simti mai bine oricum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *