Sari la conținut

Alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul

Există un aliment care este mai nociv decât alcoolul pentru ficat. Din păcate, cu toții îl folosim și nu ne dăm seama cât rău ne face.

Conform studiilor, alcoolul este cel care atacă în mod agresiv ficatul. Însă cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul.

Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece și zahărul consumat în exces poate duce la o îmbolnăvire gravă a ficatului.

”Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, arată healtyfood.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel