Alimentul-minune din frigider care scade colesterolul, previne osteoporoza şi accidentul vascular

Alimentul-minune din frigider care scade colesterolul, previne osteoporoza şi accidentul vascular
Alimentul-minune din frigider care scade colesterolul, previne osteoporoza şi accidentul vascular

Laptele asigură organismului necesarul de proteine, vitamine din grupul B, vitamina A şi D, precum şi toate mineralele de care corpul are nevoie pentru a se menţine sănătos (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom).

Medicii spun că organismul unui adult conţine peste un kilogram de calciu, iar 98% din el se află depozitat în oase şi dinţi, de unde se reînnoieşte continuu. Zilnic, corpul nostru consumă calciu, pierdere care trebuie acoperită prin alimentaţie.

„Necesarul zilnic pentru un adult este de circa un gram de calciu, dar şi mai mult pentru femeile însărcinate”, explică nutriţionistul Corina Zugravu.

Un singur pahar de lapte asigură o treime din doza zilnică necesară de calciu, însă prea puţini consumă zilnic acest aliment. Specialiştii avertizează că aportul scăzut de calciu poate cauza afecţiuni severe precum osteoporoză, rahitism, hipertensiune şi chiar cancer.

Bun pentru inimă

„Noi avem o cantitate mică, dar foarte importantă de calciu şi în sânge. El ajută la coagulare, la circulaţie şi la contracţiile inimii”, mai spune nutriţionistul.

Datorită aportului de calciu, potasiu şi magneziu, laptele este un excelent element de prevenţie a hipertensiunii arteriale, iar consumul constant de produse lactate contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, precum şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Ceea ce face ca laptele să fie într- adevăr un aliment-minune este şi lactoferina, o proteină bogată în fier şi care acţionează ca un medicament asupra organismului. Această componentă are acţiune antibacteriană, antifungică şi antivirală, precum şi efect antiinflamator.

„Eu recomand să nu treacă o zi fără să mâncăm măcar o porţie de lapte sau produse lactate. Există atâtea variante, chiar şi pentru cei cu intoleranţă la lactoză”, ne sfătuieşte nutriţionistul Corina Zugravu.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

8 Comments

 1. mintiti poporul cu televizorul… :)))))))))

 2. Corina Zugravu, inca mai ai de munca? :)))))))))))))

 3. Stiri de doi lei! pai laptele se da la copii mici si la vitei, ca sa creasca! nu stiati ca laptele poate provoca…cancerul? chinezii nu beau lapte! cine-I mai sanatos? chitaiul sau rromanul?

 4. Exemplu : laptele de vacă e pentru viței…omul e omnivor, carnivor sau vegetarian dar în nici un caz natura nu l-a facut ca să bea lapte de ierbivore. Unii zic că laptele e chiar toxic pentru anumite persoane…

 5. santeti caraghiosi cu totii……………..eu beau lapte in fiecare zi….insa nu din cel cumparat.laptele este foarte bun,pt copii si pt adulti asa ca………………cui nu i plac lactatele nu insemna ca laptele dauneaza sanatatii;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 6. laptele este un peodus alimentar foarte bun ci nu dauneaza sanatati ba din contra ajuta organismul omului sa functioneze mai bn ca are calciu etc.inainte de ce traia omul mai mult si beea mereu lapte manca numai natural nu ca acum vezi numai bolnavi decese pt ca cu democrtia asta mancam si bem numai chimical ca nu am fost in stare sa ne pastram economia averea care n-ea lasato comunisti, trebuia sa ne luam dupa straini etc , ca daca mergeam dupa mintea noastra de roman nivelul de trai era mai rescut.

  • In general, speranta de viata actuala este mai mare decat cea din trecut, deci omul traieste mai mult „acum”, nu inainte. Totusi, laptele este, intradevar, un aliment complex si, care, pentru cei care nu au intoleranta la lactoza, foarte bun si hranitor. Conteaza foarte mult insa si modul in care este hranita vaca, modul de recoltare, transport, preparare initiala si finala al laptelui.
   Dupa parerea mea, cel mai rau ii face laptelui, de fapt omului care il bea, procesarea acestuia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *