Alzheimer-ul poate fi depistat în faze incipiente printr-un simplu test de sânge

Alzheimer-ul poate fi depistat în faze incipiente printr-un simplu test de sânge
Alzheimer-ul poate fi depistat în faze incipiente printr-un simplu test de sânge

Cercetătorii britanici au dezvoltat un test care poate depista demența în stadiile incipiente.

Acesta funcționează prin găsirea unor combinații de markeri în sânge care sunt diferiți la persoanele sănătoase și la cele care au boala.

,,Descoperirile noastre sunt extraordinare deoarece demonstrează că este posibil să distingem persoanele sănătoase de cele care au Alzheimer cu ajutorul unui test de sânge. Cum analizele de sânge sunt o metodă rapidă și ușoară de diagnostic, sunt foarte încrezători în aceste descoperiri și în potențialul lor de a fi folosite ca sreening pentru Alzheimer pe viitor. Imediat ce vom fi 100% siguri că funcționează, vom putea testa oamenii pentru a vedea dacă nu au niciun risc, dacă au un risc mediu sau dacă au un risc crescut de demență. Iar cei care un risc mediu sau crescut vor putea fi monitorizați și supuși și altor teste”, explică profesorul Kevin Morgan de la Universitatea Nottingham.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Fraza anului spusa de castigatorul Premiului Nobel pentru medicina: “In lumea actuala se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in cativa ani vom avea batrane cu bustul mare si batrani cu penisul tare, insa niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc”.

  2. foarte corect ce a zis cistigatorul Nobel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *