„Am dureri de spate când stau în picioare. Radiografia a ieșit bine. Ce aș putea să am?”

„Am dureri de spate când stau în picioare. Radiografia a ieșit bine. Ce aș putea să am?”
„Am dureri de spate când stau în picioare. Radiografia a ieșit bine. Ce aș putea să am?”

Vă răspunde Dia Ahmad, medic ortoped la Policlinica Titan din Bucureşti.

Beatrice Iliescu, 32 de ani, Germania: Am dureri de spate, dar numai când stau mai mult timp în picioare. Am fost la un radiolog în Germania, dar totul a fost în regulă. Totuşi, ce să fie?

Dacă durerea este la nivelul regiunii lombare, nu coboară către picioare şi se manifestă doar când faceţi mişcare, este vorba despre o problemă de tip mecanic. Poate fi o întindere sau un deranjament la nivel articular. În schimb, dacă durerea coboară spre picioare şi este însoţită de furnicături şi amorţeli, trebuie să fiţi evaluată neurochirurgical. Asta nu presupune, neapărat, şi o intervenţie neurochirurgicală. O simplă radiografie nu este suficientă. Această analiză evaluează structura osoasă a coloanei, dar problema poate fi în părţile moi.

De asemenea, este posibil să aveți o afecţiune pe fond reumatic. Există reumatisme specifice coloanei, care se manifestă prin dureri ce ne trezesc din somn în a doua jumătate de noapte. Dimineaţa, mişcările pot fi mai greoaie. În acest caz, ar trebui să consultaţi un reumatolog. Nu aţi precizat dacă aţi născut de curând, deşi acest lucru era foarte important.

Trimiteţi întrebările dvs. la adresa de mail doctorevz@evz.ro sau telefonic la 0212022044

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. bursuc carmen says:

    si eu am de o saptamana niste dureri de spate ca nu pot sta in picioare si nici nu pot apleca capul in fata. am un baietel de 6 luni si am nascut prin cezariana cu anestezie rahi. am facut o raza si mi au zis ca e bine dar eu nu pot sta nici in sezut. ce ar putea fi? durerea nu se duce pe picior ci mi se pare ca urca din zona lombara mai sus

  2. badau nicolae says:

    Buna! Am dureri de spate ,in timpul zilei nesemnificative,iar in timpul noptii si dimineata ,ingrozitoare…In partea inferioara a spatelui,k
    la ultimele vertebre,deasupra coapselor.Atunci cand stau pe spate sunt cele mai intense.Astept raspunsul dumneavoastra!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *