„Am tulburări de menstruație și dureri abdominale. Aș putea fi gravidă, deși testele de sarcină ies negative?”

„Am tulburări de menstruație și dureri abdominale. Aș putea fi gravidă, deși testele de sarcină ies negative?”
„Am tulburări de menstruație și dureri abdominale. Aș putea fi gravidă, deși testele de sarcină ies negative?”

Vă răspunde Anca Murariu, medic specialist Ginecologie de la Delta Hospital

Liana M:  Mi-a întarziat menstruaţia 13 zile, am o stare de oboseală, toata ziua aş sta în pat, o sensibilitate foarte crescută a sânilor, o secreţie vaginală destul de abundentă şi o durere abdominală. Am făcut 3 teste de sarcină şi toate au ieşi negative, ce se întâmplă cu mine?

Uitați să ne dați informații importante precum vârsta dumneavoastră, istoricul medical și ginecologic. Desi simptomele dumneavoastră ar putea sugera o sarcină, totuși susțineti ca ați efectuat trei teste de sarcină, iar toate au fost negative.

În acest context, cunoscut incomplet de către noi, vă sugerăm să efectuați un consult de specialitate și teste suplimentare precum examen ecografic transvaginal (uter, ovare), dozări hormonale – inclusiv prolactina, precum si hormoni tiroidieni (TSH, free T3, free T4), dozare cantitativă Beta HCG.

Toate acestea vor putea ajuta la un bilanț diagnostic de etapă sugerând totodată și soluția la problema dumneavoastră. Putem presupune că în absența sarcinii probabil că este vorba de o formațiune chistică ovariană, însă acest tip de diagnostic se construiește pe seama examenului clinic și al unor investigații și necesită parcurgerea unui diagnostic diferențial. Vă sfătuiesc să va adresați medicului specialist.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Buna ziua!Am si eu o intrebare,iau anticonceptionale de ceva timp,iar luna asta din nou am avut o infectie urinara si am luat antibiotic,in timpul tratamentului cu antibiotic am avut contact sexual cu sotul meu nemaiprotejandu-ma cu altkva,el ejaculand afara ,menstruatia mi-a venit in pauza de 7 zile (a anticonceptionalelor) de o culoare rosie,dar a tinut doar 2 zile,sanii m-au durut doar cateva zile ca de obicei,dureri abdominale m-ai reduse,este vre-o problema?mentionez ca niciodata nu a tinut atat de putin,poate fi din cauza infectiei? pe care o am de cateva lunii? sau ca am fost si racita?

  2. Buna ziua. Nu stiu daca am scris in sectiunea potrivita dar nu stiu unde mai exact sa incadrez simptomele pe care le am…
    E a treia oara cand mi se intampla sa ma simt foarte rau.Simptomele sunt urmatoarele: dureri foarte puternice de burta si spate(asemanatoare cu cele mestruale), diaree,amorteala membrelor,tremurat,ameteala si voma.Initial am crezut ca aceste simptome sunt datorate menstruatie mai ales ca primele doua dati cand am avut aceste stari mi-a venit si menstruatia.Ultima data,insa, menstruatia a aparut a doua zi.Ciclul este regulat. Puteti sa imi spuneti de ce am aceste stari?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *