ATENŢIE! “Centralele de apartament NE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER!”. Şi VECINII sunt afectaţi

ATENŢIE! “Centralele de apartament NE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER!”. Şi VECINII sunt afectaţi
ATENŢIE! “Centralele de apartament NE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER!”. Şi VECINII sunt afectaţi

Un studiu amplu făcut de un grup de cercetători români de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca, arată că centralele de apartament provoacă boli precum cancerul pulmonar atât vecinilor de deasupra apartamentelor dotate cu asemenea dispozitive, cât şi celor care le deţin. Microcentralele de apartament produc o serie de boli extrem de grave.

Aceasta este concluzia unui studiu aprofundat realizat de un grup de cercetători condus de prof. dr. Gheorghe Benga, şeful Catedrei de Biologie Celulară şi Moleculară a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca. Studiul oamenilor de ştiinţă “Efectele negative multiple ale microcentralelor de apartament” demonstrează că în gazele arse se găsesc hidrocarburi aromatice şi produşi cancerigeni la care nu există concentraţie maximă admisă.

“Oxizii de azot produşi prin arderea gazului natural în aer şi compuşii formaţi ulterior se dizolvă în apa rezultată din arderi, formându-se astfel aerosoli ce sunt purtaţi pe distanţe mari. Aceştia pot intra în tractul respirator al oamenilor din clădire, producând iritaţie şi inflamaţie, scăzând rezistenţa împotriva infecţiilor şi producând exacerbarea astmului şi a altor boli pulmonare.

Cititi mai mult pe lyla.ro. 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

11 Comments

 1. Bine, bine, dar atunci noxele, gazele emanate de esapamentele miilor de masini de pe strazile adiacente apartamentelor noastre sunt oare mai curate? Articolul este pur si simplu unul cretin , scris de un individ asisderea!

 2. Dar gazul metan ars „in aer” la aragazele acestor cercetatori nu contin compusii cancerigeni
  despre care ne „avertizeaza stimabilii??????

 3. CERCETATORI BANDITI .sunt platiti de alti BANDITI acum dupa ce au distrus ancalzirea centrala a oraselor ,vor sa mai stoarca multe miliarde depe spatele romanilor , Sa vina NEMTIIsa ne faca incalzire centrala ca noi nu mai avem muncitori constructori ca au umplut lumea si fac pentru altii ,platiti cu salarii de mizerie.Ca asa vrea SLUGOIUL de IOHANIS.care linge clanta lui MERKEL cum spune un alt tradator de neamBASESCU.

 4. dar-ar benga-n păreri… «științifice»…

 5. In teorie poate fi adevarat pentru vecinii de deasupra. In rest o centrala care e instalata corect e complet izolata de apartament gazele se duc afara fortat. Nu mai publicati prostii

 6. Lol

 7. Ei, da, conform unor studii…sponsorizate, centralele de apartament baga in boala, da’ rau de tot, profitorii sistemelor de distributie centralizata a agentului termic de incalzire si a apei calde menajere.
  Altfel, nu imbolnavesc pe nimeni.

 8. Cel mai idiot articol pe anul acesta.
  Am bufnit in ras cand am citit asemenea mizerie.
  Total nedocumentat, total irelevant.

 9. Au nume cercetătoriI aia ?
  O stupizenie de articol !

 10. Ca fac centralele de apartament sau ca fac termocentralele monoxidul de azot, cam tot aia este.

 11. Centralele de apartament au randamente de peste 90 %. Centralele de cartier nu depasesc un randament de 70 %. Oare care centrale polueaza mai mult ? Este interes in a sustine un sistem de angajati care freaca menta ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *