Atenţie la tratamentele false împotriva gripei

Atenţie la tratamentele false împotriva gripei
Atenţie la tratamentele false împotriva gripei

Food and Drug Administration (FDA) a emis o avertizare în legătură cu aceste tratamente frauduloase.

Deşi,  respectivele produsele nu au fost testate sau aprobate de FDA, se pot găsi atât online cât şi în diferite magazine sub formă de suplimente alimentare, spray-uri nazale, ceaiuri din plante, filtre de aer sau terapii cu lumină.

16px;">,,Aceste produse frauduloase care apar aproape peste noapte sunt o ameninţare la adresa sănătăţii deoarece dau oamenilor impresia falsă de siguranţă. A apărut pe piaţă o aşa-numită alternativă la vaccinul antigripal, însă vaccinul antigripal este încă disponibil, de ce să cumperi un alt produs care pretinde să aibă acelaşi efect, dar nu a fost aprobat sau testat” explică oficialii FDA.

Momentan nu sunt comercializate în mod legal medicamente care pot preveni sau vindeca gripa, dar exista produse care reduc febra și ameliorează simptomele gripei cum ar fi congestia şi durerile musculare.
Există două medicamente aprobate care se pot achiziţiona pe bază de prescripţie medicală – Tamiflu (oseltamivir) și Relenza (zanamivir) – care ajută la combaterea virusului gripal și vă pot vindeca mai repede. Aceste două medicamente pot fi, de asemenea, folosite pentru prevenirea gripei, conform FDA.
Cel mai bun mod de a preveni gripa este imunizarea anuală.

7 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook