Au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian. Cum este posibil?

Au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian. Cum este posibil?
Au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian. Cum este posibil?

O procedură experimentală le poate ajuta pe femeile care se luptă cu cancerul ovarian să nască copii sănătoși și să-și vadă visul cu ochii – acela de a fi mame. Procedura este aceea de transplantare a țesutului ovarian și chiar le-a ajutat pe câteva mame, care au născut bebeluși după ce au fost diagnosticate cu cancer ovarian.

Studiul din Danemarca, a fost publucat în revista Human Reproduction și este cel mai mare făcut la această oră. Femeile care au aflat că au cancer, și-au scos ovarul cel mai sănătos și l-au înghețat într-o „bancă de ovare”, iar după ce au primit tratament pentru cancerul ovarian și s-au însănătoșit acestora le-a fost transplantat țesut ovarian pe ovarul rămas și acestea au putut rămâne însărcinate.

Studiul a adunat 41 de femei, care au trecut prin procedura de îndepărtare a ovarelor în anii 2013-2014. Rezultatele au arătat că dintre cele 32 de femei care voiai să rămână însărcinate, 10 au și reușit și au născut. Studiul sugerează că procedura poate ajuta 1 din 3 femei aflată în această situație.

Conform presei asociate, 36 de bebeluși au fost născuți în Danemarca datorită acestei proceduri.

A.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Cel mai de forta proiect! Suntem o echipa dinamica si intr-o ascensiune spectaculoasa in toata tara! Inca mai avem nevoie de colaboratori, asa ca va asteptam urgent sa lucrati intr-un mediu al secolului 21 si sa castigati bani cat mai repede! Oferim o seriozitate de fier si cerem acelasi lucru! Solicitati acum detalii la adresa de email:gheorghenecula@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *