Avertizarea experților americani: „Bacteria de coșmar” nu răspunde la antibiotice și poate omorî jumătate dintre cei infectați

Avertizarea experților americani: „Bacteria de coșmar” nu răspunde la antibiotice și poate omorî jumătate dintre cei infectați
Avertizarea experților americani: „Bacteria de coșmar” nu răspunde la antibiotice și poate omorî jumătate dintre cei infectați

Există o familie de bacterii rezistentă și la cele mai noi antibiotice de pe piață, avertizează Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile (CDC).

În multe cazuri, aceste infecții sunt imposibil de tratat. Experții americani au numit acestă familie de bacterii care nu reacționează la tratamentul cu antibiotice „bacteria de coșmar”. Medical, este numită Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae (CRE), putând ucide jumătate dintre oamenii pe care ajunge să îi infecteze. De asemenea, se poate răspândi și la alte bacterii și le poate ajuta să devină rezistente la medicamente.

De regulă, apare la persoanele care sunt spitalizate pentru perioade lungi de timp, dar și bătrânii care stau la pat. „CRE este un coșmar pentru că cele mai noi antibiotice nu funcționează iar pacienții ajung să facă infecții netratabile”, potrivit directorului CDC Tom Frieden. În SUA, noua bacterie a fost găsită în spitale și centre de îngrijire din 42 de state.

Pacienții au fost infectați cu bacteriile rezistente la antibiotice în aproape 4% dintre spitalele din SUA și în 18% dintre centrele medicale, în prima parte a anului 2012, potrivit CDC.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

8 Comments

 1. Si brusc marile companii farmaceutice vor gasi antibioticul minune pentru noua bacterie, care fie vorba intre noi, tot ei au creat-o ca sa vada daca noul antibiotic merge si la asa bacterii agresive.

  • Industria farmaceutica trebuie sa manance si ea o paine mai alba .Face parte si ea din „economia de consum ” …

  • Cat de naiv poti fi sa crezi ca o companie farmaceutica poate crea o bacterie?

   • Mai putin naiv decat ala care crede ca o companie farmaceutica nu poate crea o bacterie de cosmar.

    • Bineinteles, tu esti probabil un specialist „iminent” in domeniu. Eu sunt un amarat de doctor in chimie organica!

 2. Vreau un flacon sa-l arunc in Parlamentul Romaniei .

 3. cris si mannix ganditi perfect ,ma bucur ca si expuneti gandurile voastre sa nu creada ca nu se stie si se mai stie clar ca se doreste imputinarea populatiei pe tera de aceea ,gripa aviara,porcina,virusi de tot felul, evoluati si rezistenti la antibotice cu schimbari de la an la an .TICALOSI!!!!!

 4. Cum este posibil?…Ei au spitale care este greu de imaginat conditile de lux…Alt plan masonic poate de a distruge o parte a lumi , fara a trage un foc si fara distrugeri…Interesant pleaca intii cei care cheltuie de la sistem si care trebuie ca sa ia pensia ????????????????????????????????????.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *