Banala APĂ ar putea preveni cea mai răspândită BOALĂ a secolului XX

Banala APĂ ar putea preveni cea mai răspândită BOALĂ a secolului XX
Banala APĂ ar putea preveni cea mai răspândită BOALĂ a secolului XX

Considerată  o adevărată epidemie la nivel mondial, diabetul face numeroase victime și în rândul românilor. Potrivit experților Societății Române de Diabet, în țara noastră sunt circa un milion și jumătate de bolnavi de diabet, 3% dintre aceștia fiind copii, iar datele arată că numărul celor afectați se va dubla în următorii 20 de ani, din cauza stilului de viață sedentar și  a alimentației bogate în calorii.

Vestea bună este că diabetul poate fi prevenit, iar studii recente arată că hidratarea joacă un rol cheie, fiind un excelent reglator al nivelului de zahăr din sânge. Explicația este simplă. Atunci când organismul este deshidratat, crește nivelul de vasopresină, un hormon care favorizează absorbția apei și forțează ficatul să elibereze mai mult zahăr în sânge. În timp, acest tipar împiedică corpul să producă insulina de unul singur.

Unul dintre cele mai complexe cercetări asupra prevenției diabetului cu ajutorul apei a fost publicată anul trecut, în luna decembrie, într-un dintre publicațiile de renume ale Asociației Americane pentru Diabet. Oamenii de știință francezi au urmărit, timp de zece ani, evoluția stării de sănătate a circa 3.000 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 65 de ani. La începutul studiului, toți prezentau nivele normale ale glicemiei (zahărului din sânge).

După nouă ani, aproximativ 800 dintre subiecți au dezvoltat diabet zaharat de tip 2, însă cei care consumaseră apă suficientă, între 1 și 3 litri de lichid, și-au redus cu 30% riscul de îmbolnăvire.

James R Gavin, profesor la Universitatea de Medicină Emory din Atlanta, crede însă că studiile privind legătura dintre consumul de apă și heperglicemie sunt abia la început. „Totuși, știm că a nu bea suficientă apă determină o reacție similară ca atunci când consumăm prea mult colesterol”, spune Gavin.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. un aricol fffff bun,si este adevarat cu apa-Apa mai trebuie bauta si cea magnetizata-Este ffff.buna pentru tot organismul,chiar si pt. animale—Atentie:cine are in corp metal,atunci NUU ESTE INDICAT APA MAGNETIZATA!!!
  VA DORESC MUUUULTA SANATATE!!!!!!!!

 2. O PERSOANA HIPERTENSIVA CATI LITRI DE APA POATE CONSUMA INTR-OZI AVAND IN VEDERE CA, TRATAMENTUL ALOPAT SE BAZEAZA PE DIUTETICE?

 3. Am remarcat ca exista aceasta legatura dintre consumul de apa, calitatile sale numeroase si diabet.
  O alta legatura care se pare ca nu trebuie sa scape atentiei, este valoarea Ph-ului organismului uman , fuga lui catre zona de aciditate, favorizeaza instalarea si/sau evolutia bolii.
  Un medic , fost militar, a facut candva o apologie a starilor dar mai ales a calitatilor apei.Cercetarea ar trebui implicata mult simai atent asupra acestui aspect.
  Si, o ultima remarca: stiinta japoneza are – in acest domeniu al prevenirii si/sau ameliorarii starii bolii diabetice niste rezultate asupra carora, nu se marseaza absolut deloc la noi: asa numita APA KANGEN, o apa modificata structural care are , practic , efecte miraculoase asupra bolii. Cine si mai ales de ce, acopera aceasta realitate?.
  Investitia este scumpa in procurarea „aparatului minune ” cu care se produce, acea forma deosebita de apa miraculoasa pentru ameliorarea ori vindecarea starii de diabet la un pacient.
  La un astfel de numar de diabetici , Ministerul Sanatatii si mai ales GUVERNUL ROMANIEI ar trebui sa se implice direct si mai ales rapid.
  Un prim pas, ar fi acela ca la fiecare SPITAL sa se afle un astfel de aparat minune, de unde celor bolnavi sa l-i se permita sa obtina , fie si pentru efect placebo daca acesta exista cu adevarat , apa japoneza miracuoasa.

 4. Câmpeanu Vasile says:

  ,, Toate Bolile pleacă de la Suflet!”( Nikos Kazantzakis)
  Stressul, Nesiguranţa zilei de Mâine, Lipsa Locurilor de Muncă degradează fizic şi Moral Populaţia României!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *