Bărbații circumciși la maturitate își reduc la jumătate riscul unei boli grave

Bărbații circumciși la maturitate își reduc la jumătate riscul unei boli grave
Bărbații circumciși la maturitate își reduc la jumătate riscul unei boli grave

Circumcizia îi protejează pe bărbați de cancerul de prostată, susțin experții. Deși procedura, se face de obicei la câteva zile de la naștere, medicii spun că dacă e făcută la peste 35 de ani, riscul cancerului de prostată scade cu 45%.

Cancerul de prostată este mai rar întâlnit în cazul evereilor sau musulmanilor, deoarece majoritatea sunt circumciși.

Circumcizia presupune îndepărtarea porţiunii retractabile a pielii care acoperă vârful penisului, rezultatul fiind descoperirea permanentă a glandului penian.

Igiena penisului circumcis este mai uşor de întreţinut şi scade riscul dezvoltării unei infecţii urinare: unul din trei bărbaţi necircumcişi suferă de infecţie urinară, pe când în cazul celor circumcişi, doar unul din 25 de bărbaţi se confruntă cu această problemă.

Nu în ultimul rând, un studiu făcut în Africa şi publicat în New England Journal of Medicine a demonstrat că bărbaţii circumcişi au un risc cu 60% mai mic de a contacta virusul HIV.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. ce-i cu tampenia asta, circumcizia s-a practicat in scopuri religioase de catre stim noi cine. Va credeti voi mai destepti decat evolutia umana. Daca nu trebuia ca barbatul sa aiba preputz nu avea. Avantajele alea sunt ca si inexistente pentru orice barbat necircumcis care are o igiena intima buna. Marele dezavantaj este ca scade sensibilitatea si placerea secsuala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *