Bătrânii fără posibilități vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite

Bătrânii fără posibilități vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite
Bătrânii fără posibilități vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite

Clinica Dr. Melnic lansează a doua ediție a campaniei “Constituția Zâmbetului” un proiect de lege prin care fiecare persoană are dreptul la un zâmbet frumos,  la o dantură sănătoasă și la o igienă dentară corectă. De această dată, categoria socială aleasă pentru tratamente gratuite este cea a bătrânilor cu posibilități materiale reduse.

Timpul de desfășurare a celei de-a doua ediții a campaniei este de 3 luni , în perioada  21 iulie-20 octombrie. Beneficiarii campaniei sunt oamenii în vârstă ce provin din căminele de stat pentru bătrâni. Tratamentele stomatologice din cadrul campaniei “Constituția Zâmbetului” vin în completarea tratamentelor decontate de către stat.

Începând cu 1 iunie 2015, Ministerul Sănătății, alături de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, decontează serviciile cu element acrilic, element metaloacrilic și reconstituire de coroană radiculară. Totodată, proteza acriliză mobilizabilă pe arcadă se acordă o dată la cinci ani, în timp ce până acum se acorda o dată la 10 ani. În medie, costul tratamentelor stomatologice decontate de Casa Națională de Asigurări este de 2.000 lei lunar. De cele mai multe ori, bugetul se dovedește insuficient pentru tratarea
optimă a tuturor problemelor dentare ale pacienților.

Cea mai frecventă afecțiune a pacienților vârstnici este paradontoza, ce conduce la pierderea parțială sau chiar totală a dinților. Din acest motiv, tratamentele oferite de Clinica Dr. Melnic vor include, în cea mai mare parte, modificarea sau chiar producerea de noi proteze dentare mobile din materiale rezistente.

“Suntem bucuroși că putem oferi bătrânilor defavorizați tratamente dentare. Bătrânii vor fi tratați gratuit în cele mai bune condiții și li se vor oferi sfaturi despre cum își pot păstra dantura sănătoasă. Știm cu toții că nevoile oamenilor nu sunt doar cele de bază: mâncare, casă, haine. Acestea sunt nevoi vitale, însă un consult stomatologic și un tratament dentar au devenit deja un lux pentru bătrânii defavorizați. Medicii din Clinica Dr. Melnic își vor dărui timpul, răbdarea, grija și profesionalismul pentru a-i trata pe acești bătrâni. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă demararea celei de-a doua
ediții a acestei campanii și mă refer aici la toți oamenii care s-au implicat și au pus suflet”, declară Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator al Clinicii Dr. Melnic.

A.

37 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook