Băutura miraculoasă uşor de preparat care ţine inima sănătoasă şi are efect afrodisiac

Băutura miraculoasă uşor de preparat care ţine inima sănătoasă şi are efect afrodisiac
Băutura miraculoasă uşor de preparat care ţine inima sănătoasă şi are efect afrodisiac

Cidrul este o băutură cu un conţinut moderat de alcool, obţinut din fermentaţia sucurilor unor fructe şi flori ale unor plante medicinale. Fiind o băutură care conţine alcool, este destinată exclusiv adulţilor.

Un consum de câte 50 ml de cidru de trei ori pe zi combate carenţa de vitamine şi de minerale, frecventă la orice vârstă şi reîntinereşte organismul. Totodată, această băutură slab alcoolizată (3-8%) şi revigorantă este recomandată de nutriţionişti pentru aportul de substanţe nutritive, care contribuie la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Cidrul de coacăze
Se prepară din 1,5 kg coacăze, 1,5 kg zahăr, şase litri de apă. Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de codiţe, frunzuliţe şi impurităţi. Se spală sub un jet subţire de apă sau se pun într-o strecurătoare ce se ţine de câteva ori în apă. După ce s-a scurs apa, fructele se strivesc şi se pun într-un vas emailat sau de sticlă.
Separat se prepară un sirop de zahăr din cantităţile de mai sus. După ce se răceşte acest sirop se toarnă peste fructele strivite. Se amestecă bine, se leagă vasul cu tifon şi se lasă să stea 24 de ore într-un loc cald (20-28 de grade Celsius).

După aceea se filtrează printr-un tifon cu strat de vată sau printr-o pânză deasă. Se toarnă în sticle, după ce pe fundul fiecăreia s-au pus câte trei, până la şapte stafide. Sticlele se lasă neumplute cam opt centimetri. Se astupă bine cu dopuri opărite, se leagă cu sfoară şi se ţin într-o încăpere rece, pentru maturare. Se poate consuma după 7, 14 zile.

Cidrul obţinut din coacăze are acţiune de întinerire, dizolvă acidul uric de la încheieturi, are efecte afrodiziace şi protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer. Pentru a avea efectul scontat se vor consuma câte 100 ml înainte de mesele principale.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. si iese otzet! sa credeti voi ca merge fara sa adaugati alcool !

  2. Sirop de zahar? bun la inima…glumesti?

  3. vad c aveti si voi titluri gen capital si evz…deja evit alea 2, o sa va evit si pe voi cu titlurile voastre de kko. ce kkt nu puneti niste titluri ca lumea?

  4. si cu apa cum ramane? o punem peste fructele zdrobite, direct? asta e reteta cum sa mori mai repede, a?

  5. Lungu Gabriela says:

    este extraordinar de bun si de adevarat , pentru cine isi poate permite sa cumpere sa il faca in casa sa=l aiba la indemina ptr. el si familia lui , este sanatate curata , zici ADIO bolilor….felicitari tuturor ce pot sa o urmeze…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *