Beneficiile surprinzătoare ale berii

Beneficiile surprinzătoare ale berii
Beneficiile surprinzătoare ale berii

Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu īn lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria și Cehia, berea consumată īn cantități moderate poate avea proprietăți anti-inflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de īmbătrânire.

Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe lângă industria berii, și în industria farmaceutică. Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate. Mai mult, doamnele iubitoare de  bere au un motiv în plus să se bucure de băutura lor favorită pentru că aceasta poate întârzia chiar efectele îmbătrânirii.” declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Īn studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influența producția de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca și nivelul de triptofan, aminoacid esențial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamațiilor.

Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de știință din Republica Cehă au adus la rândul lor īn atenția publicului rezultatele unui studiu care demonstrează ca un consum moderat de bere īncetinește procesul de īmbătrânire și, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord īn rândul bărbaților.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

8 Comments

 1. Reclama mascata!! de fapt berea te face cat un porc, provoaca obezitate, diabet, hiperetensiune si infarct…Vinul este adevaratul elixir al tineretii scade tensiunea, regleaza colesterolul si previne infractul prelungind in aceste fel viata…Mai mult el previne si cancerul prin antioxidantii din vinul rosu…Un pahar de vin la masa face minuni…

 2. da,hameiul e bun..nasol e ca berea in romania se face mai mult pe baza de porumb,de malai

 3. Traiti viata cum vreti voi, ca la cate ne arunca astia prin presa
  sa ma ia draqu daca nu ar trebui sa traim ca niste sclavi sau mai rau ca niste roboti fara drept la micile derapaje ale vietii.

 4. „Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate.”
  Ce nostim! Pai hameiul se foloseste de peste o mie de ani la fabricarea berii, bine ca l-ai descoperit tocmai acum voi in reteta!

 5. „Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate.”
  Ce nostim! Pai hameiul se foloseste de peste o mie de ani la fabricarea berii, bine ca l-ai descoperit tocmai acum voi in reteta!

 6. „Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate.”
  Ce nostim! Pai hameiul se foloseste de peste o mie de ani la fabricarea berii, bine ca l-ai descoperit tocmai acum voi in reteta!

 7. ciocoflender says:

  Si inca un adevar absolut: Studiul a fost comandat de „Asociatia producatorilor de bere”

  „Sa nu ai incredere intr-un studiu pe care nu l-ai trucat tu insuti”

 8. se pare ca nu spun nimic de faptul ca berea contine produsi chimici implicati in castrarea chimica a organismului,cum ar fi bromul,si iodul,de aici culoarea aramie,dar doar daca se bea in cantitati masive,ca tot ceea ce se bea ori se mananca depasind limitele naturale,se transforma in venin pentru organism,daca bei 2 litri de apa pe zi ,e foarte bun pentru organism,daca bei 7 litri pe zi iti demineralizezi organismul si poti suferi o anemie ,totul se poate consuma in cantitati moderate si poate imbunatati nivelul de sanatate,daca abuzezi ,iti vine factura,asta-i viata…!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *