Beneficiile uimitoare ale fructelor de goji

Beneficiile uimitoare ale fructelor de goji
Beneficiile uimitoare ale fructelor de goji

Denumite și elixirul tinereții, fructele de goji provin din Asia și de-a lungul timpului, oamenii le-au folosit în tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de îmbătrânire.

Se pot consuma crude, gătite sau uscate și sunt folosite în ceiauri, sucuri, vinuri și medicamente.

Studiile au scos la iveală că fructele de pădure printre care și goji aduc beneficii importante pentru sănătate, datorită conținutului de antioxidanți. Goji sunt și o sursă importantă de vitamina A.

Testele de laborator au demonstrat că antioxidanții prezenți în goji anihilează efectele radicalilor liberi, prevenind bolile și îmbătrânirea.

Printre beneficiile fructelor Goji mai putem numi: echilibrează glicemia, ajută în cadrul dietelor de slăbit, remediu pentru durerile de cap, stopează tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejează ficatul, previn greaţa în cazul gravidelor.

Un studiu chinez publicat în 1994 a demonstrat că 79 de persoane cu cancer au răspuns mai bine la tratament atunci când goji a fost adăugat în regimul lor alimentar.

Efectele secundare

Fructele de goji se pare că ar putea interacționa cu medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina. De asemnea, pot interacționa și cu medicamentele pentru diabet și cu cele pentru hipertensiune.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Catina este mult mai buna decat Goji..si mult mai ieftina.
    Din pacate nu are marketingul in spate.

    • Nu numai marketing-ul…catina bineinteles ca-i mai sanatoasa, ca majoritatea fructelor de padure, dar are marele dezavantaj comercial de a nu fi…organism modificat genetic. Pe cind mizeria asta de goji (catina de garduri) a fost modificata pentru a da o recolta cit mai buna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *