Berea ţine la distanţă unele dintre cele mai grave şi răspândite afecţiuni

Berea ţine la distanţă unele dintre cele mai grave şi răspândite afecţiuni
Berea ţine la distanţă unele dintre cele mai grave şi răspândite afecţiuni

Ce poate fi mai răcoritor pe timp de vară decât o halbă de bere rece? Cercetătorii mai oferă însă câteva motive importante pentru care ar trebui să consumăm bere, în cantităţi moderate.

Un nou studiu realizat la Universitatea din Atena a scos la iveală faptul că circulţia sângelui este îmbunătăţită, iar vasele de sânge devin mai flexibile în doar câteva ore de la consumarea a două treimi dintr-o halbă de bere. Efectul apare, însă doar în cazul consumului de bere cu alcool, susţin specialiştii.

Studiile precedente au demonstrat, de asemenea că un consum moderat de bere ţine la distanţă bolile de inimă şi reduce cu 30% riscul accidentului vascular şi al atacului de cord.

O altă cercetare realizată de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.249 de bărbați și femei, de peste 57 de ani. Īn urma lui a reieșit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceștia au experimentat și alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate și minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

  1. Dieteticienii recomanda berea „in cantitati moderate”, dar nimeni nu ne spune in mod concret cat reprezinta o cantitate moderata de bere: 100 ml, 150 sau 200ml ? Presupun ca asta inseamna intre 100 si 150 ml sau poate ma-nsel.

  2. Sa fim seriosi berea este ceam mai ucigatoare bautura, provoaca obezitate – burta de bere, diabet, hipertensiune si in final infarct si moartea. Berea este o bautura din apa si hamei, agenti de spumare, e-uri etc…Adevarata bautura ce protejeazsa sanatatea este vinul, acesta scade colesterolul si tensiunea si previne cancerul prin antioxidantii din el…Vinul este cunoscut din antichitate ca elixirul tineretii…

  3. berea folosita in studiu era naturala 100 % in magazine se comercializeaza bere contrafacuta din apa,zahar,caramel.
    aceasta nu poate fi benefica pentru sanatate indiferent de consumata.

  4. maria are dreptate; de altfel, orice aliment, orice bautura, inclusiv vinul, sunt benefice daca nu au trecut printr-un proces industrial de prelucrare.

  5. hahahahaha probabil ca aceste studii au fost finantate de fabricile de bere,hahahaha,berea creeaza dependenta adica ai sanse mari sa devii alcoolist mai ales in lumea de azi unde majoritatea oamenilor sunt depresivi plus alcoolul ucide neuronii din creier plus pe termen lung provoaca impotenta ,nemaivorbind ca e puternic cancerigen,asta e un articol pentru pro stime sa consume mai multe bere,hahahaha,plus berea ieftina din romanica nici nue bere ci apa ci chimicale si alcool rafinat,hahahaha,mori de ras

  6. concluzia: baututa consumata cu masura e buna in orice cantitate!

  7. Eu din cate stiu cei ce consuma multa bere fac o burta cat un balon de mare. Unde e beneficiul? si se stie de mult timp ca provoaca disfunctii hormonale la barbati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *