Campioana europeană Diana Bulimar, operată cu succes de medicul Ioan Codorean

Campioana europeană Diana Bulimar, operată cu succes de medicul Ioan Codorean
Campioana europeană Diana Bulimar, operată cu succes de medicul Ioan Codorean

Diana Bulimar, sportivă de talie mondială și componentă a Lotului Feminin de Gimnastică al României, a fost operată cu succes de As.Univ. Ion Bogdan Codorean, Medic primar, Doctor în medicină, la o clinică privată din Capitală. Gimnasta în vârstă de 19 ani a fost supusă unei operații de reconstrucție de cartilaj pe cale artroscopică, o tehnică chirurgicală minim-invazivă, care îi va permite să se recupereze mai ușor.
Gimnasta Diana Bulimar s-a internat luni, 8 iunie, iar în aceeași zi a fost și operată. Intervenția a durat 45 de minute și a decurs bine. Marea provocare a medicilor va fi să încerce o recuperare cât mai rapidă, astfel încât Diana să poată participa la Campionatul Mondial, programat în 4 luni. În mod normal, după o astfel de intervenție, timpul de recuperare este de 5-6 luni, însă medicii sunt optimiști.
Astfel de operații, uzuale în rândul sportivilor
„Diana Bulimar a avut nevoie de o operație de reconstrucție a cartilajului de la genunchiul drept și am ales tehnica atroscopică, pentru că este minim invazivă. Sportiva are 2 incizii de jumătate de centimetru fiecare. Operația este una normală în rândul sportivilor. Perioada de recuperare este în mod normal cam de jumătate de an, însă încercăm o recuperare mai rapidă, suntem foarte optimiști, având în vedere ca starea de sănătate a fetei este foarte bună”, a declarat As. Univ. Ion Bogdan Codorean, Medic primar, Doctor în medicină.
Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă folosită pentru a evalua și trata leziunile din interiorul articulațiilor. Mai concert, artroscopia îi permite medicului „să privească în interiorul articulației”. Artroscopia îi permite medicului să stabilească cu exactitate diagnosticul și să trateze leziunile intraarticulare, fiind extrem de utilă în rezolvarea bolilor ortopedice de mare finețe: leziunile ale cartilajelor, cum ar fi rupturile de menisc de la nivelul genunchiului, acre apar în special la sportivi, rupturile de ligament, artroze ale genunchiului sau luxații ale umărului.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook