Cancerul de colon poate fi prevenit din adolescenţă cu ajutorul unui aliment

Cancerul de colon poate fi prevenit din adolescenţă cu ajutorul unui aliment
Cancerul de colon poate fi prevenit din adolescenţă cu ajutorul unui aliment

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon şi rect) este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane, consumul crescut de carne de pui în adolescnţă scade cu 40% riscul dezvoltării cancerului colorectal.

,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.

Cercetările anterioare au demonstrat că o alimentaţie bogată în carne roşie procesată creşte riscul cancerului de colon. Ultimul studiu a scos la iveală că înlocuirea consumului de carne roşie cu cea de pui sau de peşte previne apariţia acestui tip de cancer.

,,Descoperirile noastre nu au scos în evidenţă o legătură directă între consumul de carne roşie în adolescenţă şi apariţia cancerului de colon la maturitate, însă un consum crescut de carne de pui la această vârstă a fost asociat unui risc scăzut de adenom colorectal”, a mai adăugat medicul.

 

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. si intrebarea care se impune: daca nu se mananca deloc carne, nu cumva riscul scade si mai mult?? O intrebare la care multi nu vor sa se afle raspunsul…

  2. nu-i adevarat.carnea de orice fel creste riscul de cancer la colon pt ca nu are fibre.nu mai spuneti tampenii oamenilor!!!!!

  3. Si-au facut ferme de pasari toti banditii, le umfla cu pompa de ajung intr0o luna la un Kg si nu prea cumpara lumea.
    Peste un an, afli ca este nociva!

  4. cum se manifesta daca poate sami spuna cineva va rog

  5. imparaturosu says:

    faptul ca e mai buna carnea alba decat carnea rosie nu inseamna ca e bine sa mananci carne alba la modul absolut. cel mai bine e sa nu mananci carne deloc!. afirmatiile astea sunt ca si cum ai spune ca e bine sa-ti dai in fiecare zi cu ciocanu in deget doar pt ca e mai bine sa te lovesti la deget decat la cap.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *