Sari la conținut

Când devine pierderea memoriei o problemă și cum ne hrănim creierul ca să-l păstrăm cât mai mult timp în bună stare?

În următorul număr DOCTORUL ZILEI, care apare pe 28 aprilie, puteți afla cum funcționează memoria, care sunt cauzele pentru care apare uitarea și cu ce ne putem hrăni creierul ca să-l menținem în formă.

Prof.univ.dr Bogdan Popescu, șeful Clinicii de Neurologie II de la Spitalul Colentina afirmă că sunt zeci de cauze care pot afecta memoria. “La vârste înaintate, pierderea memoriei este cauzată cel mai frecvent de bolile neurodegenerative și de boala cerebrovasculară, care adesea se asociază. Cu cât îmbătrânim creierul nostru are un risc mai mare să fie afectat de aceste două categorii de afecțiuni. Cu alte cuvinte, dacă am reușit să ajungem la o vârstă înaintată, prevenind poate cancerul sau infarctul miocardic, există un risc destul de mare să avem tulburări de memorie”.

La fel ca și celelalte organe ale corpului, și creierul are nevoie de o alimentație adecvată pentru a funcționa cum trebuie timp îndelungat. Alimentele bogate în omega 3 cum sunt peștele, carnea de pasăre și cea de vânat, fructele și legumele proaspete încetinesc oxidarea celulei nervoase și ne feresc de bolile neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel