Când este cazul să apelați la implantul dentar. De ce e mai bun decât puntea dentară. Cât costă

Când este cazul să apelați la implantul dentar. De ce e mai bun decât puntea dentară. Cât costă
Când este cazul să apelați la implantul dentar. De ce e mai bun decât puntea dentară. Cât costă

Față de punți dentare și proteze, implantul are avantajul că nu necesită șlefuirea dinților vecini. Dezavantajul: prețul e mai mare decât în tratamentele clasice

Implantul este un şurub de titan care înlocuieşte rădăcina dentară şi care poate fi inserat în maxilar pe cale chirurgicală.
Implantul aduce beneficii de natură estetică şi funcţională fără să se vadă diferenţele dintre dintele natural şi cel implantat. Trebuie știut însă că aceia care vor implant trebuie să aibă un suport osos suficient pentru inserarea acestuia.

Restricții pentru diabetici și fumători

Fumătorii care depășesc zece țigări pe zi, persoanele cu o igienă dentară extrem de deficitată și diabeticii care nu își țin sub control glicemia sunt singurele categorii față de care medicii au rezerve atunci când vine vorba despre alegerea implantului dentar pentru a înlocui un dinte. „Vârsta nu reprezintă o contraindicație. Mai importante sunt condițiile anatomice locale favorabile și experiența medicului”, este de părere  dr.  Bogdan Baeder, chirurg buco-maxilo-facial.
Pentru a nu apărea complicaţii, înainte de intervenţie, doritorii de implanturi dentare trebuie să-şi facă un set de analize şi radiografii. „Volumul necesar de os și elementele anatomice din jurul zonei unde urmează să fie pus implantul sunt cel mai bine puse în evidență de Computerul Tomograf”, completează medicul Bogdan Baeder.
Implantul păstrează sută la sută din funcționalitatea și confortul unui dinte natural. „Mai mult, masticația incorectă e înlăturată, iar fizionomia pacientului este îmbună­tățită. Beneficiile medicale ale implantului dentar sunt mul­tiple: permite protezarea fixă, oprește atrofierea osoasă”, completează medicul stomatolog Dragoș Calangiu.
Nu în ultimul rând, cei care se gândesc să recurgă la implantul dentar trebuie să țină cont de regulile pe care trebuie să le respecte după ce au făcut această intervenție. Igiena orală trebuie practicată cu rigurozitate, iar vizitele periodice la medic sunt obligatorii. ,, Pacientii cu implant trebuie să meargă la medic pentru consultații și ședințe de igienizare profesională la intervale de 6 luni”, este sfatul doctorului Calangiu.

Între 300 și 600 de euro

Pentru realizarea unui implant costurile sunt între 300 şi 600 euro. La punţi dentare, costurile pot fi mai mici.

Implantul dentar are avantajul ca nu necesita slefuirea dintilor din jur

^ Tehnologia este viitorul stomatologiei
Tendința actuală în medicina dentară este folosirea tehnicii CAD-CAM. Aceasta presupune scanarea cavității bucale, prelucrarea imaginilor cu softuri speciale, trimiterea informației digitalizate către laboratorul dentar, care la rândul său prin aceeași tehnologie robotizată va efecuta lucrările protetice. „Mai explicit, pacienților în viitor nu li se mai lua amprentă cu materiale cunoscute, ci li se va fotografia zona respectivă, va fi prelucrată de computer, individualizată, va fi trimis instantaneu laboratorului care face lucrarea pe mașini speciale, iar produsului final i se dă tentă artistică de către tehnicieni”, mai explică medicul stomatolog Bogdan Baeder.

Vârsta nu este o contra­indicație în cazul implantului dentar. Cu ajutorul implanturilor, medicii chiar reușesc
să corecteze natura.
dr. Bogdan Baeder, medic chirurg buco-maxilo-facial

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. Mi se pare cel mai mare fiasco din stomatologie ! Un implant costa 1000 euro si ce nu spun doctorii este ca rata de incompatibilitate intre surubul de 5cm de titan si corpul uman este foarte mare. In acest caz, implantul trebuie scos si pacientul ramine cu o gaura enorma forata pina in maxilar.

  Intreaga operatie dureaza 9-12 luni pentru un implant. Puneti multe intrebari, referitoare la operatiune, medicului vostru !!!

  in plus, financiar creaza o dependenta totala de stomatolog. Sunt necesare vizite regulate la doctor, la fiecare 6 luni, si reinlocuirea implantului la 10 ani.

  • Multumesc pentru precizari dle Andu! Parea o reclama ieftina articolul..

   • Mi-am facut un implant acum o luna si totul a decurs foarte bine. Nu am avut nici o durere, organismul a acceptat foarte bine implantul..locul s-a vindecat cam in 5 zile.
    Dintele o sa mi-l puna cam in 3 luni.

    Am avut noroc ca am fost la un chirurg foarte bun desi este adevarat ca din punct de vedere financiar nu este cea mai ieftina solutie, dar daca iti poti salva ceilalti dinti de la pilire eu cred ca este cea mai buna solutie.

    Sfatul meu ar fi sa va informati inainte sa consultati un medic cu privire la sansele de reusita a interventiei.

    • Este surprinzător pentru orice individ care rădăcina dinților se înlocuiască de un metal,
     Cu toate acestea, este adevărat că prin aceasta operatie este posibil și în cazul în care alegeți chirurg cu experiență
     Nu există nici un efect secundar, precum și, deși implanturi dentare prêt este mare

 2. Doru Costea says:

  Medicii, ca de obicei nu spun totul : un implant „ca lumea” trebuie sa fie cu AMORTIZOR.
  Da ! Ati citit bine.
  Dintele natural se insereaza ELASTIC in maxilar, altfel se poate crapa osul.
  Este mai scump la prima vedere, dar daca te GAND-esti la efecte si al vizitele ulterioare, etc. merita.

  Un SFAT de la Cel-mai-TANAR-Batran de 70 de ani din Bucuresti, modest …

  CITITI Tratatele de Medicina pe orice domeniu de interes.

  Eu am deprins acest comportament de la 20 de ani, din 1965, cand doua bagaboante de stagiare dentiste de la Policlinica Grozavesti mi-au stricat PATRU masele.

  De atunci am citit, GAND-it la orice fel de problema medicala a mea sau a familiei (patru copii, mari acum), direct de la sursa.

  In tratate, medicii sunt sinceri …

  Nu am nici un fel de boala, o tensiune de astronaut (12/7,5, puls 67 – fac si sport greu zilnic – piele fara (prea) mule riduri, aspect placut, agilitate, silueta, etc.

  Plus si alte capacitati, de regula „stinse” la aceasta varsta … :) la nivel de cel mult 40 de ani … :)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *