Care dintre următorii au cea mai sănătoasă spermă: fumătorii, pensionarii, sportivii?

Care dintre următorii au cea mai sănătoasă spermă: fumătorii, pensionarii, sportivii?
Care dintre următorii au cea mai sănătoasă spermă: fumătorii, pensionarii, sportivii?

5 bărbați cu stiluri de viață diferite au fost supuși unor teste de fertilitate, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Se pare că un stil de viață sănătos și practicarea unui sport nu garantează întotdeauna o spermă de calitate.

1. Fumătorul

Kester Muller (28 ani) fumează între 15 și 20 de țigarete pe zi și obișnuiește să și bea destul de des. Deși nu merge la sala de sport, merge cu bicicleta aproximativ 80 de minute zilnic.

VERDICT: rezultatele obținute la spermogramă sunt în parametri normali, dacă va continua însă cu acest stil de viață ar putea avea probleme de concepție pe viitor.

2. Adeptul unui stil de viață sănătos

Andrew Jones (30 ani) a renunțat la fumat cu 2 ani în urmă, nu consumă alcool, însă în trecut s-a confruntat cu depresia. Are deja 2 copii și își dorește încă unul.

VERDICT: și rezultatele sale sunt în parametri normali, iar tratamentul pentru depresie nu a avut niciun efect asupra fertilității sale.

3. Sportivul

Jordan Constable (23 ani) nu fumează, nu bea, aproape în fiecare zi merge pe bicicletă aproximativ 7 km și se antrenează pentru maraton.

VERDICT: analizele sale sunt normale, cu excepția morfologiei spermatozoizilor. Spermatozoizii cu formă normală au mai multe șanse de fertilizare iar în cazul lui Jordan,  doar 2% din spermatozoizi au o formă normală. De vină sunt exercițiile extenuante care afectează morfologia spermei.

4. Băutorul înrăit

Nick Antonelli (24 ani) nu fumează, dar obișnuiește să bea destul de mult. Aleargă de 3 ori pe săptămână și practică rugby.

VERDICT: și rezultatele sale sunt în parametri normali cu excepția faptului că are un număr redus de spermatozoizi-13 milioane pe ml, în timp ce numărul normal este de 14 milioane pe ml sau mai mult.

5. Pensionarul

 Robin George (60 ani) nu fumează, însă obișnuiește să bea ocazional. Practică yoga și pilates timp de 30 minute în fiecare dimineață. De asemenea, înoată și merge cu bicicleta de câteva ori pe săptămână și are un regim alimentar sănătos bogat în fructe și legume.

VERDICT: rezultatele sale sunt în parametri normali, datorită stilului său de viață sănătos.

 

Iată cine are cea mai sănătoasă spermă dintre cei 5:

Primul loc: pensionarul

Al doilea loc: fumătorul

Al treilea loc: adeptul stilului de viață sănătos

Al patrulea loc: băutorul înrăit

Pe ultimul loc: sportivul

CITIŢI ŞI:

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

11 Comments

 1. De unde si pana unde doar stilu de viata influenteaza sanatatea? Poate ala de alearga are si alte probleme pe cap.

 2. As pune un pic sub semnul intrebarii rezultatele dvs – fumatorul are sigur o pb cu calitatea spermei – poate sa compenseze un pic genetic…dar e un factor absolut defavorabil…

 3. ati uitat de dorel: munceste ca zilier, manca pe apucate si prost (in principiu paine cu salam, diverse conserve), bea de stinge, fumeaza de cand se stie numai „puturoase”. ca stil de viata, nu se spala. are mai multi copii, si nu stie de ce sau cand sau daca i-a facut chiar el.

 4. Sportiv De Performanta says:

  Cretini si atat. Sportul nu afecteaza calitatea spermei. Numai daca se ivesc problemele cu asa zisele ” dopping-uri „.
  Pensionarul si Fumatorul pe primul loc… Sa fim seriosi :)

  • Sportul in exces (de performanta), in special ciclismul, poate provoca diverse probleme cum ar fi Varicocela (sper ca asa ii spune in romana…in germana se numeste Varikozele). Aprox 25% din numarul cazurilor de infertilitate au la baza varicocela care poate aparea pur si simplu „random” sau datorita sportului excesiv.

   Oricum, per total, studiul de mai sus mi se pare o aberatie.

   • Să fim serioşi. Ăsta nu e „studiu” , ci o glumă prostă. Se vede de la o poştă că numele sunt fictive!

 5. sportul nu are cum sa dauneze sanatati in nici-un fel ( apar probleme de sanatate atunci cand se iau diferite substante cum ar fi \: creatina .steroizi etc) articolul de mai sus este o aberatie,daca sportul ar dauna nu l-ar mai practica nimeni ..si nici doctorii nu l-ar mai recomanda sa fie practicat cel putin jumatate de ora pe zi , de ex sportivi de performanta ( culturistii si halterofilii) spunea cineva ca a fost la o prezentare unde au fost prezenti copiii si sotiile concurentilor ,CONCLUZIA ESTE CA SPORTUL ESTE SANATOS SI NU CAUZEAZA IN NICI-UN FEL SANATATII CORPULUI BA DIN CONTRA E BENEFIC

  • Tati, nu mai pune creatina si steroizii in aceeasi oala. E clar ca pt tine toate sunt „prafuri”. Ca regula de bun simt, cand nu cunosti ceva mai bine nu vb. Altfel aduci discutia in derizoriu, ceva in genul cunoscatorilor de la scara blocului care isi dau cu parerea despre culturism la o sticla de bere. Creatina e doar un aminoacid, steroizii sunt hormoni (sau derivati ai lor).

 6. minciuni tipic americane: fuck off!!! faceti sport ca altfel cancerul va loveste!!!

 7. e cam aberant sincer. prietenul meu e sportiv de performanta de 11 ani si cand am decis sa avem un bebe in prima luna am avut testul pozitiv si acum ne bucuram de copilul nostru perfect sanatos. poate ciclismul dauneaza dar nu SPORTUL DE PERFORMANTA in care intra TOATE sporturile.

 8. Bartolomeu says:

  Nu se mentzioneaza cat este pensia si de la ce varsta s-a pensionat.Studiul este o „abureala”.Autorul cunoaste ce este menopauza si andropauza? Saraca natura…Bartolomeu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *