Care este cel mai potrivit moment al zilei pentru a face exerciţii fizice

Care este cel mai potrivit moment al zilei pentru a face exerciţii fizice
Care este cel mai potrivit moment al zilei pentru a face exerciţii fizice

Dacă faceţi exerciţii în această parte din zi, ardeţi cu 20% mai multe calorii, decât dacă aţi face în orice altă perioadă.

La studiu au participat 12 bărbaţi activi care au trebuit să facă o serie de exerciţii pe banda de alergat la ora 10 dimineţa. Unii dintre ei au făcut exerciţiile după ce au luat micul dejun, ceilalţi înainte. Toţi participanţii au primit după terminarea exerciţiilor milkhake-uri pentru recuperare.

La prânz toţi bărbaţii au primit o porţie de paste din care au mâncat până când s-au simţit aproape sătui. Consumul de energie şi grăsimi din timpul prânzului a fost calculat în funcţie de cantitatea de energie şi grăsime arse în timpul exerciţiilor de dimineaţă. În urma calculului, oamenii de ştiinţă au descoperit că niciunul dintre participanţi nu a avut un apetit mai crescut şi nu a mâncat mai mult decât de obicei, în urma exerciţiilor. O altă descoperire a fost că bărbaţii care au făcut mişcare pe stomacul gol au ars cu 20% mai multă grăsime, decât cei care luaseră micul dejun înaintea exerciţiilor.

,,Pentru a reuşi să slăbim, trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm. Studiul nostru demonstrează că mişcarea nu creşte pofta de mâncare şi cele mai bune rezultate le vom avea atunci când facem exrciţii după repaosul din timpul nopţii”, a explicat unul dintre iniţiatorii studiului.   

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Da dar un alt studiu spune sa faci sport seara la ora 6-7 cand metabolismul e mai mic ca sa il readuci la valoarea mare de dimineata. Astfel vei avea mereu un metabolism la cote mari. Cat despre sportul pe stomacul gol dimineata, probabil vei consuma cu 20% mai multa grasime dar vei intra usor in stare catabolica si vei pierde si masa musculara. Plus ca e foarte greu sa fi concentrat la exercitii cand iti ghiortaie burta :P

    • corect ce a spus dragos. si inca ceva… depinde ce activitate fizica faci, daca tragi de fiare dupa o jumatate de ora te ia o foame de mori…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *