Sari la conținut

Care sunt ALIMENTELE care îți îmbolnăvesc TIROIDA?

Sunt câteva alimente care au un efect nedorit asupra glandei tale tiroide. Fiecare celulă din organismul nostru depinde de hormonii tiroidieni, care reglează metabolismul. Dacă tiroida este bolnavă, întregul corp va suferi. Sunt câteva alimente care dăunează grav tiroidei. Evitați alimentele care interferează cu funcția tiroidiană.

Pe primul loc se află soia, afectează producția de hormoni a tiroidei, mai ales că, de cele mai multe ori, este modificată genetic.

Cerealele, în special glutenul. Este o legătură puternică între gluten și boala celiacă și bolile autoimune ale tiroidei.

Cruciferele crude și legumele. Substanțele goitrogene, care se află în mod natural în anumite alimente, pot să încetinească activitatea glandei tiroide și să scadă producția de hormoni tiroidieni. Cele mai importante alimente goitrogene sunt cruciferele, precum broccoli, conopidă, varză, varză kale.

Cofeina. Afectează producția hormonilor tiroidieni.

Zahărul. Afectează funcția tiroidei și cauzează fluctuații masive ale insulinei.

Apa fluorizată. Scade producția hormonilor tiroidieni. Evitați să beți apă de la cișmea sau robinet, pentru a vă proteja glanda tiroidă.

Uleiurile vegetale sunt și ele pe lista neagră a alimentelor care îmbolnăvesc tiroida. Aceste uleiuri blochează eliberarea și traseul hormonilor. Mai mult, blochează celulele să folosească hormonii tiroidieni așa cum trebuie.

Hipotiroidismul are loc când glanda tiroidă nu produce suficient hormon tiroidian. Această boală poate afecta atât femeile, cât și bărbații, dar este mai întâlnită la femeile de peste 50 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel