Cât de des se gândesc la sex bărbații?

Cât de des se gândesc la sex bărbații?
Cât de des se gândesc la sex bărbații?

În gândurile bărbaţilor, sexul este o preocupare frecventă. Totuşi, nici femeile nu stau rău la acest capitol, conform unor cercetări recente.

“Numărul absolut care arată cât de des se gândesc bărbaţii la sex este mult mai mic decât cel speculat de legenda urbană, conform căreia ei au astfel de gânduri la fiecare şapte secunde” precizează Terri Fisher, profesor de psihologie la Ohio State University şi autor al unui studiu recent.
Aproape 300 de studenţi americani (163 de bărbaţi şi 120 de femei), cu vârste între 18 şi 25 de ani, au fost rugaţi să îşi consemneze fiecare gând legat de sex, mâncare şi somn. La sfârşitul zilei, respectiv al unei săptămâni, însemnările erau contorizate. Întrebările legate de nevoile de hrană şi somn au fost menite să mascheze scopul studiului, au spus autorii. Rezultatele au arătat că bărbaţii se gândesc în medie de 19 ori pe zi la sex, iar femeile de zece ori.

Bărbaţii au şi alte preocupări

Aceste cifre sunt departe de a ilustra regula de 7 secunde, vehiculată până acum, care s-ar traduce prin 8000 de gânduri în 16 ore. “Sigur că rezultatele unui astfel de studiu depind de perioada vieţii. Cu toate astea, varianta oferită de studiu este mai aproape de realitate. Dacă s-ar gândi la fiecare 7 secunde la sex ar însemna că ei nu au alte preocupări în afară de sex”, este de părere psihologul şi psihoterapeutul Keren Rosner.
În plus, media de 19, respectiv 16 gânduri pe zi ascunde variaţii destul de mari, spune Terri Fisher, citată de portalul medical WebMD.com: “Unele femei s-au gândit la sex mai mult decât unii dintre bărbaţi”. Frecvenţa gândurilor s-a încadrat între unu şi 388 pe zi, în cazul bărbaţilor, şi între unu şi 140 pe zi, în cazul femeilor.

Autorii speră că studiul îi va ajuta atât pe bărbaţi, cât şi pe femei să înţeleagă că limitele normalului sunt destul de largi.

Diferenţe de constituţie

“Femeia e diferită de bărbat, constituţional. Trece printr-o perioadă cicilică lunară şi prin perioada de maternitate. Apoi, emoţional e mult mai ataşată, în timp ce bărbatul priveşte sexul ca pe un act mecanic, ca pe satisfacerea unei nevoi” explică Rosner.

Bărbaţii au depăşit femeile şi în ceea ce priveşte gândurile legate de alte două nevoi biologice, mâncare şi somn. S-au gândt la mâncare de 18 ori pe zi şi la somn de 11 ori, în timp ce femeile s-au gândit în medie de 15 ori pe zi la mâncare şi de 9 ori la somn.

Acest lucru are două posibile explicaţii. Poate fi vorba despre faptul că bărbaţii sunt mai instinctuali şi simt nevoia constantă să îşi satisfacă nevoile sau despre faptul că sunt mai raţionali decât femeile. “În timp ce femeile pot avea mai multe preocupări în acelaşi timp, bărbaţii, având o gândire raţională, se concentrează pe o singură acţiune, un singur gând, ceea ce îi ajută să îşi identifice şi să separe mai uşor gândurile între ele”, mai spune specialistul.

 

2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook