Cât de periculos este să-ţi storci coşurile

Cât de periculos este să-ţi storci coşurile
Cât de periculos este să-ţi storci coşurile

Dacă ai fost vreodată adolescent înseamnă că îţi este cunoscut următorul scenariu: observi un coş exact deasupra buzei, sau poate pe bărbie, sau pe nas. În acel moment abia aştepţi să găseşti o oglindă şi să îi vii de hac. Nimic mai greşit, potrivit dermatologilor care ne avertizează că acest prost obicei ne poate fi chiar fatal.

Stoarcerea coşurilor lasă cicatrici sau, mai rău, chiar infecţii. Atunci când storci un coş, de fapt, faci o gaură în piele şi introduci, fără să vrei, bacterii de pe mâini în rana deschisă. Bacteriile pot infecta pielea şi pot lăsa în urmă o cicatrice, scrie „Huffington Post“.

De fapt, pe faţa ta se află un „triunghi al morţii“, deoarece o infecţie în zona feţei poate cauza moartea. Cum? Păi, vasele de sânge din această zonă „ajung la creier. Această zonă este conectată şi de sinusuri. Orice infecţie a sinusurilor, dacă nu este tratată imediat, poate deveni foarte serioasă şi poate provoca paralizie, orbire şi chiar moarte. Acest motiv este unul foarte bun pentru a nu te mai atinge de coşuri.

Venele din jurul nasului, a gurii şi a ochilor sunt foarte aproape de creier, aşa că bacteriile care intră în pielea feţei au acces liber la creier. O tăietură la deget nu este la fel de periculoasă.

Ce mai trebuie să evităm? Să smulgem părul din nas. Nasul este plin de bacterii periculoase care sunt prinse între firele de păr mici, numite cili. Aceşti cili sunt acolo pentru a împiedica bacteriile să pătrundă şi mai mult în organism aşa că, de fapt, un nas „păros“ (pe dinăuntru) este cea mai bună apărare împotriva infecţiilor. Bineînţeles că dacă aceşti cili încep să depăşească barierele nărilor trebuie scurtaţi, adică tăiaţi, nu smulşi.

Un alt sfat cu privire la nas: nu te „scobi“ deloc. Degetul în nas poate introduce aceleaşi bacterii care pot pătrunde în piele prin stoarcerea coşurilor.

Dacă poţi, încearcă să-ţi iei nişte precauţii simple (oricât de scârboase ar părea): – păstrează nările curate – dacă trebuie să scoţi ceva din ele, foloseşte o batistă – nu stoarce coşuri şi nici nu rupe coaja rănilor pe care le-ai putea avea pe faţă – în cazul în care vezi vreun semn de infecţie, consultă imediat un doctor. Cel mai bun sfat pentru a avea o faţă curată şi sănătoasă este să nu te atingi de ea.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Hotu Mattua says:

  Va reprofilati, deveniti revista umoristica?

 2. Este indicat doar un belciug în nas, nişte ace de siguranţă trecute prin obraji, niste ornamente strălucitoare montate tot prin nas, urechi sau în zona gurii, etc.
  Asta aşa, doar pentru… „bunii şi grijulii sfătuitori”, deveniţi fără voia lor, mizerabili, dezgustători, josnici si dezagreabili spioni ! Eh! Veştica poveste cu, „câinele si… drumul lung”…

 3. roxana stan says:

  Din experienta mea e sa nu bine deloc sa storci cosurile. Iti raman urme pe fata garantat. Cel bine e sa folosesti produse naturale pentru a scapi de cosuri, acnee sau puncte negre.
  Iar cel mai bun si recomandat(dovedit) produs impotriva cosurilor e uleiul din arbore de ceai.
  In cazul in care incerci sa folosesti creme pe baza de arbore de ceai, iti recomand sa NU folosesti produse de mana a doua sau de o calitate scazuta.
  Eu am primit de la o cunostinta cateva produse impotriva cosurilor de la Thursday Plantation care sunt creme pe baza de ulei pur din arbore de ceai si de o calitate exceptionala.
  Vreau sa zic ca cremele de la Thursday Plantation sunt de o calitate net superioara produselor care sunt deja pe piata si sunt minunate impotriva cosurilor.
  Problema mea cu cosurilor era la un nivel avansat, pur si simplu aveam toata fata plina de cosuri, dar dupa inceput o curatare cu produsele din arbore de ceai, sapun din arbore de ceai, creme pentru fata din arbore de ceai, tenul meu a devenit super curat.
  Toate produsele care le-am incercat si de la Thursday Plantation impotriva cosurilor au fost miracol pentru tenul meu.

 4. Am folosit si eu produse anti-acnee de la Thursday Plantation si m-au ajutat, au functionat f bine, m-au scapat de cosuri. Eu am folosit zilnic o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel anti-acnee. Numai bine, recomand.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *