Cât de periculoși sunt pantofii cu toc? Părerea specialiștilor

Cât de periculoși sunt pantofii cu toc? Părerea specialiștilor
Cât de periculoși sunt pantofii cu toc? Părerea specialiștilor

Oricine a rezistat o noapte întreagă pe tocuri știe că prețul celor câțiva centimetri vine cu un cost scump. Lăsând la o parte picioarele umflate, bășicile și alte leziuni, pantofii cu toc sunt foarte periculoși pentru sănătate

Conform unui studiu din Alabama, femeile care poartă foarte mult timp pantofi cu toc riscă să aibă probleme cu coloana, picioarele, tendoanele, genunchii, ligamentele.

Experții spun că dacă femeile portă tocuri doar ocazional nu riscă să aibă astfel de probleme, dar chiar și atunci, dacă tocurile sunt foarte mari și inconfortabile femeile riscă să își luxeze piciorul.

Dacă vrei să porți tocuri, nu uita să iei după tine, într-o geantă o pereche de balerini ca să limitezi purtarea tocurilor

A.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Prostii. Incepe acum o campanie de infierare a pantofilor cu toc exact asa cum s-a facut si se face in cazul fumatului…Dar in timp ce fumatul chiar este daunator, desi sincer inca nu stiu daca tutunul in sine dauneaza sau cele peste 500 de chimicale otravitoare cu care „asezoneaza” tigarile marii producatori, pericolul pantofilor cu toc este muuuult exagerat. In timp ce purtarea frecventa a pantofilor cu toc chiar duce in timp la anumite modificari anatomice, nu inseamna neaparat ca aceste modificari sint daunatoare. Unele ar putea fi benefice. In plus de asta asa se incalta femeile in mod traditional, asa este NORMAL sa se incalte o femeie. Pina si calugaritele poarta pantofi cu un fel de toc (bine ce e drept patratos si grosolan, dar nu mai scurt de 4-5 cm) pentru ca altfel s-ar putea considera ca poarta incaltaminte barbateasca ceea ce se stie ca este un pacat conform perceptelor religioase (sa utilizezi obiecte de vestimentatie specifice sexului opus).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *