Cât de tare o să RĂCEȘTI dacă ieși cu părul ud afară? Patru MINCIUNI pe care ți le-a spus MAMA ta

Tocmai pentru că ne vor binele, părinții ne-au învățat să ne protejăm sănătatea, născocind tot soiul de povești.
Știința le demontează pas cu pas: zahărul nu afectează comportamentul copiilor, plimbarea în aer liber imediat după duș nu atrage după sine o răceală zdravănă și în niciun ca nu vei face artrită dacă-ți trosnești degetele de la mâini.

1. Vei face pneumonie dacă mergi prin frig, cu capul ud

Studiile realizate pe această temă arată că expunerea la viruși ne poate îmbolnăvi, și nu faptul că am uitat să folosim feonul. Cercetătorii au demonstrat asta chiar foarte clar. Au pus viruși gripali în nasurile a două grupuri de oameni. Un grup a fost expus frigului și umidității și s-a constatat că nu au răcit mai repede ca ceilalți, arată Rachel Vreeman, asistent profesor de pediatrie la Universitatea din Indiana.

2. Zahărul îi face pe copii hiperactivi

Jurnalul Societății Americane de Medicină a publicat sumarul a 23 de studii pe tema efectului zahărului la copii. Concluzia? Zahărul nu le afectează în niciun fel comportamentul, doar concepția mamelor despre odraslele lor se schimbă. Într-un experiment realizat la Clinica pentru Copii Menninger din Kansas, mamelor li s-a spus că micuții au consumat
suc îndulcit cu zahăr, deși primiseră de fapt suc dietetic, pe bază de aspartam. Mamele le-au spus mai apoi oamenilor de știință că copiii au fost mai neastâmpărați ca de obicei.

3. Vei căpăta artrită dacă îți trosnești oasele degetelor

Potrivit medicilor, nu există nicio legătură între acest obicei și boala care atacă în special bătrânii. Există totuși câteva cazuri în literatura de specialitate care asociază trosnitul degetelor cu leziuni ale ligamentelor și chiar dislocarea tendoanelor.

4. Ia-ți căciulă! Cea mai mare parte a căldurii din corp se pierde prin cap

Dr. Daniel I. Sessler, expert în hipotermie la Univesitatea de Medicină din Louisville spune că acest mit s-a perpetuat din cauza unui experiment militar, în care subiecții au fost duși lângă Oceanul Arctic și expuși la frig, acoperiți doar de la gât în jos. Sessler crede că dacă oamenii ar fi purtat un costum de baie, majoritatea căldurii s-ar fi pierdut prin alte părți. Cu alte cuvinte, căldura corporală iese prin părțile dezgolite indiferent care ar fi acelea.

53 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook