Cât timp ar trebui să stai în picioare în fiecare zi?

Cât timp ar trebui să stai în picioare în fiecare zi?
Cât timp ar trebui să stai în picioare în fiecare zi?

Cu toții știm cât de periculos e pentru sănătate să stăm toată ziua pe scaun, iar experții în sănătate spun că nici dacă faceți exerciții fizice nu puteți contracara efectele statului pe scaun.

Acum cercetătorii susțin că atunci când lucrăm la birou și suntem forțați să stăm în fața monitorului, e indicat să ne ridicăm în picioare din când în când, în așa fel încât să adunăm cel puțin două ore de stat în picioare.

Potrivit experților, cei care lucrează la birou petrec 75% din zi stând pe scaun.

Experții au investigat și legătura dintre boli și statul prelungit pe scaun. Dintr-un studiu care a implicat 123.000 de oameni, s-a concluzionat că riscul de a muri crește cu cât stăm mai mult timp pe scaun. “Chiar dacă faceți aerobic sau mergeți la fitness, trebuie să vă  asigurați că nu stați în restul zilei. “Luați pauze de la statul pe scaun și mișcați-vă”, recomandă specialiștii americani.

Numeroase alte studii au arătat că cei care stau mult timp de scaun au risc mai mare să sufere de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, endometrial sau ovarian.

Două ore de stat în picioare pe zi este dor un prim pas, experții recomandă, de fapt patru ore. Chiar dacă nu poți părăsi biroul pentru o perioadă mare de timp, o ”plimbare” scurtă până la toaletă sau până în fața clădirii întrerupe perioada de sedentarism.

 

35 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook